Ankara’da AOÇ yağması katlandı

AKP, Gökçek’i istifa ettirmek için geri çektiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi tahsisini 6 ay sonra genişleterek yeniden getirdi.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 22:48
Abone Ol google-news

AKP’nin Melih Gökçek’i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifaya zorlamak için vazgeçtiği AOÇ arazisi tahsisi, 6 ay sonra tahsis alanı yaklaşık 10 katına çıkarılarak yeniden Meclis gündemine getirildi.

AKP’nin Meclis tatile girmeden önce çıkarmayı planladığı torba yasa önerisi, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı Ankapark ve Hayvanat Bahçesi’nin yapıldığı AOÇ arazisinin belediyeye tahsisini öngörüyor. AOÇ’nin yaklaşık 260 bin metrekarelik arazisi yalnızca Hayvanat Bahçesi için 2006 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 10 yıllığına tahsis edilmişti. Süre bitince geçen yılın ekim ayında tahsis süresinin 30 yıl daha uzatılmasına ilişkin düzenleme TBMM’ye sunulmuştu. Ancak Melih Gökçek’in istifa ettirilmesi sürecinde söz konusu düzenleme baskı aracı olarak kullanılmış ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında geri çekilmişti.

<haber-dikey:974653>

Tahsise ilişkin düzenleme, alanı yaklaşık 10 kat artırılarak geçen hafta TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AOÇ’nin 2 milyon 125 bin metrakelik arazisi belediye ile yapılacak protokolle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile buralara gelecek ziyaretçilerin günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar yapılmak üzere 29 yıllığına ve bedelsiz olarak tahsis tahsis edilecek. Öneriye göre, edilen alan, belediye tarafından belirlenecek koşullarla 29 yıla kadar üçüncü kişilere kiraya veya işletmeye verilebilecek.

Plan yerine kroki

Gökçek’e baskı aracı olarak kullanılan düzenleme ile Meclis’e yeni sunulan yasa önerisi arasında fark olması dikkat çekiyor. Mevcut yasada, Hayvanat Bahçesi için tahsis edilecek AOÇ arazisinin imar planı yer alıyor. Söz konusu imar planı ile birlikte tahsis alanıyla ilgili 84 de koordinat bulunuyor. Meclis’e yeni sunulan yasa önerisinde ise tahsis edilen alan ‘sınır krokisi ve koordinatları’ ile tanımlanıyor. Koordinat listesinde ise 149 koordinat yer alıyor. Mevcut yasada tahsis alanı yaklaşık 260 bin metrekareyken yasa önerisiyle tahsis edilen alan 2 milyon 125 bin metrekareye çıkarılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler