Beşiktaş, İnönü'deki son maçı kazanmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de yarın Gençlerbirliği'ni konuk edecek Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'na galibiyetle veda etmeyi hedefliyor.

Yayınlanma: 10.05.2013 - 08:49
Abone Ol google-news

Sezon sonunda yıkılıp yeniden yapılması planlanan tarihi stadında son kez taraftarlarının karşısına çıkacak siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni yenerek hem stadındaki son maçı kazanmayı hem de ilk iki sıra için şansını sürdürmeyi amaçlıyor. Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Barış Şimşek yönetecek.

 

Son iki maçı kazandı

"Kara Kartallar", yarınki karşılaşma öncesi ligdeki son iki maçını kazandı. Siyah-beyazlı ekip, ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ile puan farkını 3'e düşürerek gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma iddiasını son maçlara taşımayı bildi. Sahasında Orduspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 32. haftada da deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 yendi.

 

BJK İnönü Stadı'nda son maç

Gençlerbirliği ile oynanacak yarınki karşılaşma siyah-beyazlılar için ayrı bir önem taşıyor.
BJK İnönü Stadı'nda takımlarını son kez destekleyecek taraftarlar, takımlarının tarihi stada galibiyetle veda etmesini bekleyecek.

 

Bu sezon Dolmabahçe'de istediğini alamadı

Siyah-beyazlı ekip, stadında bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı karşılaşmalarda fazla sevinme fırsatı bulamadı. Dolmabahçe'de 16 lig maçına çıkan Beşiktaş, 7 kez galibiyet sevinci yaşadı. Evindeki 7 karşılaşmada beraberliği bozamayan "Kara Kartallar", 2 kez de yenildi.

 

Kötü rekora iki gol kaldı

Beşiktaş'ın yarınki maçta bir hedefi de gol yememek olacak. Bu sezon savunmada büyük sıkıntılar yaşayan siyah-beyazlı takım, Gençlerbirliği'nden 2 gol yediği takdirde lig tarihinde kalesinde en çok gol gördüğü sezonu yaşayacak. Akhisar Belediyespor'a 4-1 mağlup olan Beşiktaş, 31. haftadaki Orduspor maçında kalesini gole kapatmayı başardı. Geçen hafta Eskişehirspor'dan 1 gol yiyen "Kara Kartallar", böylece 47 gole ulaştı. Lig tarihinde bir sezonda en çok 2000-2001'de 34 maçta 48 gol yiyen Beşiktaş, yarın savunmasını kapatarak bu kötü rekoru engellemeye çalışacak.

 

Mustafa Pektemek formda

Beşiktaş'ın Gençlerbirliği karşısında gol yollarında en büyük kozu Mustafa Pektemek olacak. Sakatlıktan kurtulduktan sonra form tutmaya başlayan Mustafa Pektemek, Akhisar Belediyespor maçının ardından geçen hafta Eskişehirspor karşısında da gol sevinci yaşadı. Takımın diğer golcü oyuncusu Mamadou Niang'ın ise arka adalesindeki sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği karşısında forma giyme ihtimalinin düşük olduğu öğrenildi.

 

Fernandes cezalı

Beşiktaş'ta sarı kart cezası bulunan Manuel Fernandes, Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek. Süper Lig'de bu sezon 4 sarı karta ulaşan Portekizli futbolcu, BJK İnönü Stadı'na veda maçında takımını yalnız bırakacak. Siyah-beyazlı ekipte, üçer sarı kartları bulunan Filip Holosko, Veli Kavlak ve Emre Özkan, yarınki mücadelede kart gördükleri takdirde sezonun son karşılaşmasında Kayserispor'a karşı forma giyemeyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler