Sanat dolu tarih

Washington'daki Türkiye Büyükelçilik Rezidansı'nın kitabı tanıtıldı.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 12:27
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Üniversitesi Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi’nin imzasını taşıyan “The Turkish Ambassador’s Residence and the Cultural History of Washington, D.C.” adlı kitap, Washington’daki Türkiye Büyükelçilik Rezidansı’nın sanat dolu tarihine ışık tutuyor, iki ülke ilişkilerinin bilinmeyen yönlerini su yüzüne çıkarıyor.

Kitap, önceki akşam, Feriye Lokantası’nda, Türkiye’deki okuyucularıyla, gazetecilerle ve akademisyenlerle buluştu. Washington şehir tarihçisi Skip Moskey, sanat ve mimarlık tarihçisi Caroline Mesrobian Hickman ve Smithsonian Enstitüsü Caz Orkestrası’nın kurucusu John Edward Hasse tarafından kaleme alınan kitap, Türkiye-ABD ilişkilerinin kültürel yönüne eğiliyor. Moskey’in yazdığı ilk iki bölüm, Büyükelçilik Rezidansı’nın ilk sahibi Mr. Everett’in Washington’a gelişini, kentin sosyo-kültürel gelişimiyle iç içe anlatıyor.
Hickman tarafından kaleme alınan ikinci bölümde, “Everett House” olarak da bilinen rezidansın yapım aşaması ve mimarisi, gerek Türkiye’deki gerekse ABD’deki politik, diplomatik ve kültürel gelişmelerle paralel olarak anlatılıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında Amerika ile ilişkilere değinilen bu bölümde, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı birtakım zorluklara da yer veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler