Antalya'dan Gezi Parkı'na 'Adalet Yürüyüşü'

Antalya'dan 4 kişi, Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaklaşık bin kilometrelik 'Adalet Yürüyüşü' başlattı. Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp İstanbul Gezi Parkı'na kadar sürmesi planlanan yürüyüşte protestocular, Burdur'un Çeltikçi İlçesi'ne ulaştı.

Yayınlanma: 20.07.2013 - 14:02
Abone Ol google-news

Kadir Cenbek, Batuhan Yücel, Ulaş Çakar ve Canberk Apiş isimli biri üniversite öğrencisi 4 kişi, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden, yaralanan ve şiddete maruz kalanlar için, 30 gün sürmesi planlanan 'Adalet Yürüyüşü' başlattı. 18 Temmuz Perşembe akşamı, 24.00'te Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndan yola çıkan 4 kişi Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul olarak belirledikleri güzergahta yürüyorlar. Dha'nın haberine göre, dün Burdur'un Bucak, bugün de Çeltikçi İlçesi'ne varan protestocular, şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Hava sıcaklığı nedeniyle gündüzleri dinlenip uyuyan, geceleri yürüyen 4 genç, yürüyüşün istedikleri mesafede herkese açık olduğunu belirtti.

Yürüyüşçülerden Kadir Canbek, "Yürüyüş katılıma açık, ancak tek şartımız, bu yürüyüşü hiçbir siyasi partinin çatısı altına sokmamak" dedi.

Canbek, yürüyüşün amacıyla ilgili olarak da şunları kaydetti:

"Gezi olaylarında hayatını kaybeden ve onların yargılanmadığı, sadece yasal haklarını kullanan insanların gözlerini yitirdiği, şiddete maruz kaldığı ve bunu yapanların yargılanmadığı bir adalet düzenine tepki için Gezi Parkı'na kadar yürüyüşümüz sürecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler