Yargıtay üyesi Akbulut hayatını kaybetti

Ankara'da vefat eden Birinci Ceza Dairesi üyesi Sezai Akbulut için Yargıtay'da tören düzenlendi. Akbulut'un cenazesi yarın Bursa'da defnedilecek.

Yayınlanma: 27.04.2009 - 08:46
Abone Ol google-news

Yargıtay üyesi Sezai Akbulut Ankara'da hayatını kaybetti. Akbulut için Yargıtay'da bir tören düzenlendi. Törene, Akbulut'un yakınları, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ile Yargıtay üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Gerçeker, Akbulut'un çok yakın bir dostu, aynı zamanda kişiliğiyle de örnek bir insan olduğunu ifade etti. Gerçeker, ''Tanrıdan gelen ve geri dönüşü olmayan bir olay. Kalanlar için yaşam devam edecek. Tabii onun hatırasına sahip çıkacak ve Türk hukukuna, Yargıtay'a yaptığı katkılar asla unutulmayacak'' dedi.

Sezai Akbulut'un cenazesi, yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında memleketi Bursa'daki Emir Sultan Mezarlığı'na defnedilecek.

 

Akbulut'un özgeçmişi

Sezai Akbulut, 1948 yılında Polatlı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1973 yılında mezun olan Akbulut, bir süre avukatlık yaptı.

Ağlasun, Pazar, Kızılcahamam, Cumhuriyet Savcı Yardımcılıkları, Kızılcahamam, Yenimahalle, Ankara, Bursa Cumhuriyet Savcılıkları, Bursa Hakimliği ve Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Akbulut, 25 Temmuz 2005'te Yargıtay üyeliğine seçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler