Voleybol federasyonundan Aziz Yıldırım'a yanıt

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bilet ve yayın gelirlerine ait uygulamaları eleştiren söylemleri üzerine açıklama yayımladı.

Yayınlanma: 25.10.2014 - 18:08
Abone Ol google-news

Federasyondan yapılan açıklama şöyle;

"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamalar içerisinde bulunan Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bilet ve yayın gelirlerine ait uygulamalarını eleştiren söylemleri ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de bünyesinde yer aldığı TVF'nin, ayrılmaz parçası olan kulüplerimizle birlikte hepimizin ortak hedefi, voleybolun gelişmesini sağlayarak daha büyük kitlelere ulaşmaktır. TVF Yönetim Kurulu göreve geldiği günden bugüne, mevcut kaynaklarının yanı sıra kulüp gelirlerini de artırma yönünde çalışmalarda bulunarak tüm paydaşlarının hedefe ve başarıya ulaşmasında destek olmak amacındadır.

TVF'nin Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde, Başkanlığın büyük desteğiyle daha çok müsabakanın iddaa'ya alınması ve iddaa paylarının iyileştirilmesi sağlanmıştır. Bu da kulüplerimizin gelirlerine önemli bir oranda yansımıştır. TVF, kulüplerimizin elde ettiği bu gelirden pay almadığı gibi, ayrıca Lig ve Süper Kupa sponsorlukları ile 1. Lig yayın haklarından elde edilen geliri de paylaşmaktadır.

TVF, ülke çapında yapılan tüm voleybol faaliyetlerinin tek yetkilisi sıfatıyla hareket etmektedir. Lig faaliyetlerinin yanı sıra alt yapı ve eğitim çalışmaları ile birlikte Milli Takım faaliyetlerinin de düzenleyicisidir. Ancak, kamuoyunca da takdir edileceği üzere tüm bu faaliyetlerin düzenlenmesi ve takip edilmesi için önemli bir kaynağa ihtiyaç duyulmaktadır ki; elde edilen tüm gelir yine voleybolun gelişmesi için harcanmaktadır.

21 Ekim 2014 tarihinde Ankara Başkent Voleybol Salonu'nda Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank takımları arasında oynanan Bayanlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası müsabakası gibi müsabakalar, senede bir defa organize edilmekte, hiçbir kulübümüz bu tür müsabakalarda ev sahibi sıfatını taşımamaktadır. Ayrıca Lig ve diğer kupa maçlarını her kulübümüz, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olmak üzere kendine ait veya kiraladığı spor salonlarında oynamakta serbest olup; bilet gelirlerini elde etme hakkına ve oluşan giderleri düştükten sonra bir gelir elde etme şansına sahiptir. Bu yönde faaliyetlerini sürdüren kulüplerimizden bilet payı talebinde bulunulmadığı gibi, spor salonlarımız kulüplerin talebi doğrultusunda giderleri karşılamak amacıyla belli bir bedel karşılığında kendilerine kiralanarak bilet gelirleri ilgili kulüplere bırakılmaktadır.

Örneğin, 2014 CEV Challenge Kupası ve CEV Kupası finallerinin düzenlendiği ve Fenerbahçe Grundig erkek, Fenerbahçe bayan takımlarının Avrupa Şampiyonu olduğu tarihte, Burhan Felek Voleybol Salonu Fenerbahçe Spor Kulübü'ne talebi doğrultusunda kiralanmış ve bilet fiyatlarını belirleme ve satış yapma hakkı kendilerine bırakılmıştır. TVF kendine ait salonları kullandırmak sureti ile kulüplere dolaylı olarak önemli bir maddi destek sağlamaktadır.

Kulüplerimize her sezon bitiminde elde edilen gelirlerden TVF Yönetim Kurulu'nca belirlenen oranda ödeme yapılmaktadır. 2013-2014 sezonu sonunda sponsorluk ve TV yayın gelirlerinin 1. Lig kulüplerimize dağıtılmasında, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne toplam 185 bin TL ödeme yapılmıştır.

Sayın Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada sporcu tescil paraları ile ilgili ayrı ayrı her takım için 1-1.5 milyon TL ödendiğini belirtmiştir. Bu da toplamda 2-3 milyon TL demektir. Ancak, bilgilerde bir yanlışlık olduğu aşikardır.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2013-2014 sezonu erkek takımıyla ilgili yerli, yabancı sporcu antrenör lisans tescili, katılım bedeli ve reklam bedeli için TVF'ye ödediği toplam miktar yaklaşık 311 bin 770 TL, bayan takımıyla ilgili ise yaklaşık 418 bin 395 TL, tüm sezon için ödenen tutar iki takım için yaklaşık 730 bin 165 TL'dir. Bu bedel sözü edilen rakamın yaklaşık üçte biri kadardır.

TVF'nin en önemli görevi, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatların en önemli dallarından biri olan voleybola, gider kalemleri gelir kalemlerinden her zaman daha fazla olmasına rağmen katkı yapan kulüplerimize var gücü ile destek olmaktır.

Spor kamuoyunu bilgilendirme amacı ile yapmış olduğumuz bu açıklama vesilesi ile Türk voleyboluna uzun yıllardır önemli katkılar yapan tüm kulüplerimize şükranlarımızı sunarız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler