Cumhuriyet yasakta Saray’a geri adım attırdı

Tepkiler üzerine Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki akreditasyon engeli kaldırıldı.

Yayınlanma: 22.04.2015 - 21:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 13 basın kuruluşuna getirilen yasak Gazetemiz Cumhuriyet’in girişimleri sonrası kaldırıldı. Her yıl TSYD Genel Merkezi tarafından yapılan akreditasyonların bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’nce organize edilmesiyle ortaya çıkan skandalın basında ve sosyal medyada yer alması üzerine Ak Saray geri adım attı.

Cumartesi günü Üsküdar sahilindeki lansmana giriş yasağı getirilen Cumhuriyet’in yanı sıra Zaman, Cihan, Bugün, Birgün, Taraf, Sözcü, Aksiyon, Samanyolu, Yeni Çağ, Aydınlık, Meydan, Evrensel’in yer aldığı 13 kuruluş yeniden Tur’a davet edildi.

Federasyon da rahatsız oldu

Skandalın Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve sosyal medyada duyulmasının ardından adım atan Türkiye Bisiklet Federasyonu yetkilileri akreditasyon krizinin çözülmesi için düğmeye bastı. ‘Keyfi akreditasyon yasağı’nın uluslararası arenada duyularak Tur’un itibarının zedelenmemesi için ‘muhalif tavırlı’ yayın kuruluşları böylece yeniden Tur’a dahil edildi. Gelişmelerin ardından www.tourofturkey.org’daki basın hesaplarındaki yasak da kaldırıldı.

TGC ve Konsey’den kınama

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yaptığı açıklamada “26 Nisan’da başlayacak 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılmak isteyen 13 medya kuruluşuna akreditasyon uygulanması bir hak ihlalidir. Cumhurbaşkanı tüm halkın Cumhurbaşkanıdır. Ayrımcılık yapma, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engelleme görevi yoktur.” Cumhurbaşkanlığı akreditasyon makamı değildir. Spor ruhuna akreditasyonla zarar verildiği hatırlatarak Cumhurbaşkanlığını uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz” denildi. Basın Konseyi de akreditasyon yasağını bildiriyle kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler