Tour of ‘Saray’

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na akredite gölgesi düştü, yarış geriye sarıyor.

Yayınlanma: 19.04.2016 - 09:44
Abone Ol google-news

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’ın “sansürüne” takıldı.

24 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek uluslararası yarışı (Tour of Turkey) izlemek isteyen muhalif medya kuruluşlarına Cumhurbaşkanlığı tarafından yasak geldi. Geçen hafta Ak Saray’da yapılan tanıtım organizasyonuna çağrılmayan Cumhuriyet, Meydan, Samanyolu, Sözcü, AMK, Taraf, Birgün, Aksiyon ve Yeni Çağ temsilcilerinin TUR akreditasyonları iptal edildi.
Geçen yıl da benzer bir skandal uygulamayla gündeme gelen Basın Müşavirliği, olayın Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) tarafından duyulması ve konunun medyada geniş yer bulmasıyla geri adım atmak zorunda kalmıştı.

GELECEĞİ TEHLİKEDE

Yarışın başlamasına 5 gün kalmasına rağmen belirsizliklerle dolu olan organizasyonun basın ayağını yürüten Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği, muhalif kuruluşların üzerini çizdi. Böylece “sakıncalı” gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu izlemesi engellendi. Bisiklet dünyasının üzüntü ile karşıladığı ancak sessiz kaldığı bu skandal, “ayrımcılık” olarak yorumlandı. Ayrıca yabancı basın mensuplarının yarışa kısa süre kala akredite edilmesi organizasyonun amatörlüğünü gözler önüne serdi. Yıllardır profesyonel bir ekip tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bu sene “yandaş” organizasyon firması CEO Event’e verilmesinin ardından TUR’un geleceği de tehlikeye girdi. UCI’nin takviminde yer alan ve önemli özverilerle 2.HC kategorisine kadar yükselen TUR’un imajının zedelenmesiyle, gelecek yılki World Tour beklentisi de büyük ölçüde hayal oldu.

MÜFTÜOĞLU: BİLGİM YOK

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu organizasyonun bu yıl el değiştirdiğini belirterek muhalif medyaya uygulanan akreditasyon yasağından haberi olmadığını ifade etti.
Müftüoğlu, “Geçen yıllardan farklı olarak TUR’u bu yıl CEO Event düzenliyor. Basınla ilgili olarak da çalışmaları CEO şirketi yürütüyor. Bizden bir yardım talepleri olmadı. İsterlerse her türlü yardımda bulunuruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler