Dilan Dursun’u vuran polisin davası 7 yıl sonra başladı

Ankara’da 2013’te Ethem Sarısülük için düzenlenen anma töreni sonrasında Dilan Dursun’u akrep aracından attığı gaz bombası fişeği ile ağır yaralayan polis Serkan Kurnaz’ın yargılanmasına 7 yıl sonra başlandı.

Yayınlanma: 27.02.2020 - 02:00
Dilan Dursun’u vuran polisin davası 7 yıl sonra başladı
Abone Ol google-news

Ankara’da 2013’te Ethem Sarısülük için düzenlenen anma töreni sonrasında Dilan Dursun’u akrep aracından attığı gaz bombası fişeği ile ağır yaralayan polis Serkan Kurnaz’ın yargılanmasına 7 yıl sonra başlandı. Mahkeme, sanık Kurnaz’ın ifadesini duruşma öncesinde Diyarbakır’da talimatla aldı. Dilan Dursun’un avukatının itirazı üzerine mahkeme, sanığın gelecek celse duruşmada savunmasının alınmasına karar verdi.

O dönem üniversite öğrencisi olan Dilan Dursun, Gezi’de polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük için 16 Haziran 2013’te Kızılay’da düzenlenen anma törenine katıldı. Anmaya polisin müdahale etmesi sonucu alandan ayrılan Dursun, kaldığı yurda dönmek için Kurtuluş Parkı’na geldi. Burada kaldırımda yürüyen Dursun, arkadan yaklaşan akrepten atılan gaz bombası fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Ankara Savcılığı, 5 yıl sonra şüpheli polis Serkan Kurnaz’ın kimliğine ulaşarak, “bilinçli taksirle yaralamaya sebebiyet vermek” suçlamasıyla dava açtı.

Davanın ilk duruşması salı günü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Duruşmaya sanık polis Kurnaz katılmazken, mahkemenin güvenlik tedbiri istememesine karşın 30 kadar çevik kuvvet polisinin kapıda beklemesi dikkat çekti. Olayı ayrıntılarıyla anlatan Dursun, “Akrepten atılan gaz bombası doğrudan bana isabet etti. Olaydan sonra bilincimi kaybettim. Yaralanma nedeniyle beyin ameliyatı geçirdim” dedi.

Mahkeme başkanı, sanık polisin ifadesinin Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınarak gönderildiğini açıkladı. Dursun’un avukatı Tonguç Cankurt, sanığın savunmasının bizzat mahkemede alınmasını istedi. Duruşma önünde bekleyen polisleri işaret eden Cankurt, “Müvekkilim çevik kuvvet polisi tarafından yaralandığı için mağdur durumdadır. Bu kadar sayıda çevik kuvvetin gelmesi bizi rahatsız etmiştir” dedi. Cankurt, olay sırasında gaz bombası atılan akrep aracının plakasının sökülü olduğunu, bunun da delil karatma olduğunu kaydetti. 

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanık Kurnaz’ın üzerine atılı suçun niteliği ve kanunda ön görülen ceza miktarı dikkate alındığında savunmasının bizzat mahkeme huzurunda alınmasına karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler