Trump'tan Ukrayna hamlesi: Putin ile görüşmesini iptal etti

ABD Başkanı Trump, G-20'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 19:44
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Trump, G-20'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmeyi iptal etti.

Gerekçe belli oldu

Trump, Ukrayna’ya ait gemi ve denizciler iade edilmediği için Putin ile olan görüşmesini iptal ettiğini açıkladı. Trump attığı tweette, Bu durum çözülür çözülmez, yine anlamlı bir zirveyi sabırsızlıkla bekliyorum!" dedi.

ABD Başkanı Trump, bu hafta içinde Washington Post gazetesine verdiği özel mülakatta, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe ilişkin ABD Ulusal Güvenlik Kurulundan "tam rapor" beklediğini kaydetmişti.

"Rapora göre hareket edeceğim" demişti

Putin'le Arjantin'deki G20 Zirvesi'nde görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin kararı bu rapor sonrasında vereceğini vurgulayan Trump, "Bu rapora göre hareket edeceğim. Belki de bu toplantı gerçekleşmeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

Rus savaş gemileri, Karadeniz'de Kerç Boğazı yakınlarında Ukrayna savaş gemilerine kara sularını ihlal ettiği iddiasıyla silahlı müdahalede bulunmuş, Ukrayna Deniz Kuvvetlerine ait 3 geminin 24 personelini gözaltına almıştı.

 

<haber-dikey:1155598>

 

Kremlin'den ilk açıklama

Reuters'ın aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü iptal haberini sosyal medyadan öğrendiklerini söylerek, "Gerçekten görüşme iptal edildiyse Putin'in diğer faydalı görüşmeleri için ekstra zamanı olacak." açıklamasını yaptı.









Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler