Rusya'dan Münbiç açıklaması

Suriye ordusunun Münbiç kentine girmesi hakkında Rusya’dan da açıklama geldi. Lavrov, Türkiye'nin operasyonu hakkında da değerlendirmede bulundu.

Yayınlanma: 28.12.2018 - 12:52
Abone Ol google-news

Kremlin açıklamasında, “Kürt bölgelerinin Suriye hükümetinin kontrolüne girmesini memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, YPG'nin denetiminde olan Menbiç'in kontrolünün Suriye hükümetine geçmesini onaylayıp onaylamadıkları sorusu karşısında, "Elbette (onaylıyoruz). Kuşkusuz ki bu, (Suriye'deki) durumun istikrar kazanması bakımından olumlu bir adım" dedi.

Peskov ayrıca, "(Suriye'de) hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgelerin genişlemesi, şüphesiz ki pozitif bir eğilim" diye ekledi.

Kremlin'nin bu açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suriye’deki son durumu görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret etmesine denk gelmesi dikkat çekti. 

RUSYA 'SURİYE ORDUSU' NU İŞARET ETMİŞTİ

ABD’nin asker çekme kararının ardından, YPG’nin kontrolünde bulunan Fırat’ın doğusundaki bölgelere ve Münbiç’e kimin gireceği konusu tartışılmaya başlamıştı. ABD’nin kararının öncesinde bu bölgelere operasyon yapacağını açıklayan Türkiye birkaç gündür Münbiç çevresindeki askeri yoğunluğu artırmıştı  Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova şu açıklamayı yapmıştı: “ABD’lilerin terk ettiği toprakların kontrolünün kime bırakılacağı sorusu doğuyor. Uluslararası hukuku ve Suriye ile Suriye halkının geçtiği süreci göz önünde bulundurduğumuzda, bu Suriye hükümeti olmalı.”

 <haber-dikey:1184267>

Sergey Lavrov'dan Münbiç ve Türkiye açıklaması


Suriye ordusunun Münbiç'e girdiği iddiaları üzerine Rusya Dışişler Bakanı Lavrov ve Kremlin'den ayrı ayrı açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki sözcüsü Dimitry Peskov, Suriye'de Kürtlerin kontrolü altındaki toprakların Esad'ın kontrolüne geri geçmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Benzer bir açıklama da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi.

Türkiye'nin olası operasyonunu değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Operasyona Suriye’nin toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması açısından yaklaşıyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler