Venezüella’da hem hükümet yanlıları, hem muhalefet sokakta

Venezüella'da hem muhalifler hem de Maduro taraftarları sokaklara indi. Muhalifler devlet başkanlığının Guaido'ya devredilmesini istiyor, destekçiler ise Maduro'nun devamlılığını destekliyor. Öte yandan, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu yıl içerisinde yeni bir Kurucu Meclis için parlamento seçimlerinin düzenleneceğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.02.2019 - 21:05
Abone Ol google-news

Muhalefet ve hükümet yanlısı protestocular bir yandan Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veriyor. Diğer yandan kendini başkan ilan eden Juan Guaido yanlıları da sokağa çıktı. Muhalifler Guaido’nun çağrısıyla sokağa inerken, Maduro taraftarları ise Chavez devriminin 20’nci yılı kutlamaları için yollara çıktı.

<haber-dikey:1217694,1215497>

Venezüella'da 2 Şubat 1999'da Hugo Chavez öncülüğünde gerçekleştirilen Bolivarcı devriminin 20. yıl dönümünde Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu destekleyen binlerce Venezüella, iktidardaki Venezüella Birleşik Sosyalist Partisince (PSUV) başkent Caracas'ta düzenlenen mitingde buluştu.

Venezüella Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) karşısındaki Caracas Bolivar Bulvarı'ndaki mitinge iktidar yanlısı sendikalar ve siyasi örgütler destek veriyor.

BOLİVARCI MİLİSLER DE KATILIYOR

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ya da PSUV Başkan Yardımcıso Diosdado Cabello’nun konuşma yapması beklenen mitinge, hükümetin seferberlik durumunda silah altına almak için örgütlediği Bolivarcı milisler de katılıyor.

Maduro yanlıları, ABD’nin öncülüğündeki bazı ülkelerin Maduro’ya siyasi işkence yaptıklarını iddia ederek, tepkilerini dile getirdi.

GUAİDO'YA DESTEK PROTESTOLARI

Öte yandan, başkent Caracas başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun çağrısıyla sokağa çıkan hükümet karşıtlarının protestosu da sürüyor.

Guaido taraftarları Venezüella bayrakları, ıslık sesleri arasında başkentin beş farklı noktasında toplandı. Şehrin Las Mercedes bölgesinde bulunan Avrupa Birliği'nin (AB) genel merkezine doğru yürümeye başladı.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI'NDAN GUAİDO'YA DESTEK

Bolivarcı Askeri Havacılık Genel Komutanlığı Daimi Değerlendirme Kurulu Başkanı General Francisco Esteban Yanez Rodriguez, sosyal medyadan yayınladığı bir video ile Guaido'yu Venezüella başkanı olarak tanıdığını duyurdu. Video sonrası Bolivarcı Askeri Havacılık Genel Komutanlığı Twitter hesabından Rodriguez'in fotoğraflarını üzerine 'hain' yazarak paylaştı.

MADURO'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Başkent Caracas'ta düzenlenen mitingde konuşan Maduro, bu yıl içerisinde yeni Kurucu Meclis için parlamento seçimlerinin düzenleneceğini açıkladı.

Maduro, "Bu yıl içerisinde Ulusal Kurucu Meclis için yeniden parlamento seçimleri düzenlenecek. Yeni bir Ulusal Kurucu Meclisi halk seçsin diye özgür ve garanti edilmiş bir seçim düzenleyeceğiz." dedi.

Nicolas Maduro, Kurucu Meclis'in yolsuzlukla mücadeleyi öngören bir yasa tasarısı hazırladığını da söyledi.

<haber-yatay:1226246,1226003,1221838,1222050>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler