İsrail savaş suçu işledi

Uluslararası Af Örgütü İsrail ordusunun gerçekleştirdiği Hamas saldırılarını Gazze'ye yönelik 'savaş suçu' olarak gördüklerini açıkladı ve İsrail'i suçlu buldu.

Yayınlanma: 05.11.2014 - 14:36
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanlığı savaş suçunu reddetti ve açıklamasında 90'ın üzerinde benzer vakanın araştırıldığını ve konuya ilişkin iki adli soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.

8 Temmuz'dan 26 Ağustos'a kadar süren saldırılarda BM yayınladığı rakamlara göre 519'u çocuk 1523 sivil hayatını kaybetti.   Af Örgütü'ne göre ise İsrail'in Gazze'ye yönelik 'Sınır koruma Operasyonu' adı altındaki saldırıda 2 bin 200'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti, 11 bin 'den fazla kişi yaralandı.
18 bin 'in üzerinde ailenin evsiz kaldığı saldırılarda Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), iki ülkenin de üzerine düşeni yerine getirmediği gerekçesiyle göreve çağırıldı.

İsrail'in çok sayıda çocuğun da bulunduğu Filistinli sivillerin evlerini hedef alarak savaş suçu işlediğine karar kılınan rapor   'İsrail ve İşgal Altındaki Filistin toprakları, Enkaz Altındaki Aileler: İsrail'in evlere saldırıları' başlığını taşıyor. Raporda ayrıca, çocuklarını, yakınlarını ve evlerini kaybeden ailelerin yaşadıklarına da yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler