ABD’de alışveriş merkezinde silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, El Paso kentindeki alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 26'sının da yaralandığını açıkladı. Silahlı saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki Patrick Crusius’un saldırıdan önce yazdığı manifestosunda ,"Texas’taki Hispanik istilasına karşı bir yanıt. Kışkırtıcı olanlar onlar, ben değilim. Ben bu kültürel ve etnik istila sebebiyle ülkemi koruyorum. Sebeplerim kişisel değil” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yayınlanma: 03.08.2019 - 21:24
Abone Ol google-news

<video:1518694>

 

Abbott, yaptığı basın açıklamasında, Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı "iğrenç ve anlamsız bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi ve olaya ilişkin tüm güvenlik ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.

Abbott elde edilen en son bilgilere göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'e ulaştığını aktardı.

Nefret suçu

El Paso polis merkezi yetkilileri, yerel saatle sabah 10 civarında saldırı ihbarı aldıklarını ve bölgeye ulaştıklarında içinde en az 3 bin kişinin bulunduğu mağazada çok sayıda insanın saldırgan tarafından vurulmuş olduğunu gördüklerini belirtti.

Yetkililer, şüphelinin 21 yaşındaki Patrick Crusius adlı beyaz bir Amerikalı olduğunu ve kendisinin gözaltına alındığı duyurmuştu.

Trump'tan açıklama

Beyaz Saraydan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılmış, Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtilmişti.

Öte yandan saldırıyla ilgili yerel polis ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma devam ediyor.

SALDIRGANIN MANİFESTOSU YAYINLANDI

Silahlı saldırıyı düzenleyen 21 yaşındaki Patrick Crusius’un  saldırıdan önce yazdığı manifesto yayınlandı. Crusius manifestosunda, önce kendisinden, ardından saldırıyı düzenlemesindeki politik ve ekonomik nedenleri yazdı.

Crusius yayınladığı manifestoda, “Genel olarak Christchurch saldırganını ve onun manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı, Texas’taki Hispanik istilasına karşı bir yanıt. Kışkırtıcı olanlar onlar, ben değilim. Ben bu kültürel ve etnik istila sebebiyle ülkemi koruyorum. Sebeplerim kişisel değil” dedi.

Saldırgan, “Kısaca, ABD içten içe çürüyor ve bunu barışçıl yollarla durdurmak imkânsız. Rahatsız edici gerçek şudur ki, liderlerimiz, hem Demokratlar, hem de Cumhuriyetçiler, bizleri yıllardır yüzüstü bırakıyor” ifadeleriyle politik sebeplerine yer verirken; yine göçmenleri suçlayarak ekonomik sebeplerine de yer verdi.

2019'DA 250 SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

ABD’nin Texas eyaletindeki AVM’de düzenlenen silahlı saldırının ardından ortaya çıkan verilere göre, 2019’da, ABD’de 250 silahlı saldırı düzenlendi.

Texas eyaletinin Cielo Vista isimli alışveriş merkezindeki, 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 19 kişinin yaralandığı silahlı saldırının ardından ortaya çıkan verilere göre, ABD’de 2019’da 250 silahlı saldırı düzenlendi. 2019’un 215’inci gününde düzenlenen saldırı, 250’nci silahlı saldırı olmakla beraber, silahlı saldırıların sayısının, 2019 yılının geride bırakılan gün sayısından fazla olduğu belirlendi.

522 KİŞİ ÖLDÜ, 2 BİN 40 KİŞİ YARALANDI

2019 yılı içerisinde düzenlenen silahlı saldırılarda, 522 kişi hayatını kaybederken; 2 bin 40 kişi ise yaralandı. Bu verilere, öldürülen saldırganların sayısı dahil edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler