Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Jammu-Keşmir' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile Keşmir konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili telefonda görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Hindistan'ın Jammu-Keşmir Eyaleti'ne özerklik tanıyan özel statüyü kaldırmasının gerilimi artırması nedeniyle endişe verici olduğunu bildirildi.

Yayınlanma: 05.08.2019 - 23:21
Abone Ol google-news


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile  telefonda görüşmesi gerçekleştirdi. İmran Han’ın, Pakistan ve Hindistan arasında Keşmir konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi vermek için aramasıyla gerçekleşen görüşmede, Erdoğan, taraflara diyalog sürecinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ENDİŞE DUYUYORUZ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Jammu-Keşmir Eyaleti'ne özerklik statüsü tanıyan anayasa maddesinin Hindistan tarafından ilga edilmesinin mevcut gerilimi artırmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Türkiye'nin bölgedeki gerginliğin azaltılması için katkı sağlamaya hazır olduğunun aktarıldığı açıklamada, "Sorunun diyalogla ve ilgili BM kararları çerçevesinde, tüm Jammu-Keşmir halkı ile Pakistan ve Hindistan’ın meşru çıkarları gözetilerek çözüme kavuşturulması en samimi dileğimizdir. Ülkemiz tarafların rıza göstermesi halinde bölgede gerginliğin azaltılması için katkı sağlamaya hazırdır" denildi.

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler