Şam'ın 'ateşkeş iptali' kararının ardından BM'den İdlib açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de gerginliği azaltma bölgesi İdlib'deki üç günlük ateşkesin ardından, Hama'nın kuzeyi, İdlib'in güneyi ve Halep'in batısında hava saldırıları ve çatışmaların yeniden başladığını ve sivillere yönelik saldırıların endişe verici olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 06.08.2019 - 20:34
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, İdlib'de Suriye hükümetinin ateşkes iptalinin ardından bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu.

Dujarric, ''Hama'nın kuzeyi, İdlib'in güneyi ve Halep'in batısında hava saldırıları ve çatışmalar yeniden alevlendi. İdlib ve çevresindeki sivillerin güvenliğinden derin endişe duyuyoruz.'' dedi.

Son 4 ayda çatışmalar nedeniyle 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiğini ve en az 400 bin kişinin yerinden edildiğini aktaran Dujarric, tüm taraflara ve taraflar üzerinde nüfuzu olanlara uluslararası insani hukuk gereği sivillerin korunması çağrısı yaptı.

<haber-dikey:1520734>

 ŞAM, TÜRKİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

Suriye haber ajansı SANA; Suriye hükümetinin Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da Suriye konulu 13. Garantörler Toplantısı'nın sürdüğü sırada İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ilan ettiği "şartlı ateşkesi" iptal ederek, "operasyonlara devam edeceğini" duyurdu.

SANA'nın haberine göre, Suriye ordusu'ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye’nin desteklediği grupların ateşkese uymayı reddettiğini ve yakınlarındaki bölgelerde sivillere karşı saldırılar düzenlediği’ ifade edilerek “Ateşkesi şartlı olarak kabul ettik. Bu şartlar yerine getirilmedi. Terör örgütlerine karşı askeri operasyonlarımızı yeniden başlatıyoruz” denilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon