'Polisler birkaç saatle kurtuldu'

İngiliz basını, Belçika’daki terör baskınını bir numaralı gündem maddesi yaptı. Belçika güvenlik güçlerinin Alman sınırına yakın Verviers’de ortaya çıkarılan ve polis karakoluna yapılması planlanan saldırıyı, birkaç saat kala önlediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 21:13
Abone Ol google-news

The Daily Telegraph gazetesinin birinci sayfadan verdiği '“Belçika polisinin baskını ‘İkinci Paris’i önledi' başlıklı haberde; Belçika polisinin saldırı planı yapan Suriye’den yeni dönen cihatçı gruba karşı zamanında harekete geçerek ikinci bir Paris olayını önlediğini yazdı. Ortadoğu’dan döndükten sonra üç zanlının Belçika Gizli Servisi tarafından kaldıkları evin giriş katında gözlendiği ve polis tarafından saldırı planı hazırlığı yaparken durduruldukları kaydedildi.

Brüksel’in 100 mil güneydoğusundaki Verviers şehrinde engellenen 3 cihatçıdan ikisinin öldüğü, birinin yakalandığı belirtildi. Görgü tanıkları zanlıları, 25-30 yaşlarında Ortadoğulu görünüşlü siyah giymiş yün şapkalı kişiler olarak tarif etti.

Komşular birkaç el silah ve en az iki patlama sesi duydukları bir binanın, şehir merkezinde yandığı öğrenildi.

İngiliz basını, Belçikalı savcıların, bir polis karakoluna karşı planlanan eylemin saldırıya birkaç saat kala önlendiğini yazdı.

Görgü tanıklarından biri olan Marylou Flecher, "Alışverişten dönüyorduk. Polis araçlarını gördük. Bir kaza oldu sandık. Sonra bir patlama işittik. Koşmaya başladık. Ne olduğunu anlamadık. Çok silah sesi geldi.Çocuklarım çok korktu" dedi.

Hiçbir polisin ölmediği terör baskınının Belçika güvenlik güçleri ve özel polis timlerinin desteğiyle yapıldığı anlaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler