Ölüleri yakıp varillere koydular

Ebola virüsünün binlerce can aldığı Liberya'da yakılan cesetlerin varillerde saklandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.01.2015 - 17:53
Abone Ol google-news

Ölümcül ebola virüsünün en fazla can aldığı ülke olan Liberya’da başkent Monrovia yakınlarındaki bir krematoryumun fırınlarında topluca yakılan kurbanlardan geriye kalanlar, yedi adet varilin içinde siyah bir duvarın önünde sıraya dizilmiş şekilde bekletiliyor.


Hürriyet 'te yer alan habere göre, Reuters'ın çektiği bu karelerde kurbanların yakıldıkları tarihlere göre ayrılıp varillere konulduğu görülüyor. Varillerin üzerine yapıştırılmış kağıtlarda yazan tarihler ölenlerin yakıldıkları günlere işaret ediyor.


KAYIP CESETLER VAR

Ülkede salgının en yoğun yaşandığı yaz aylarında ölenlerin yakınları cenazelerine ulaşamıyordu. Hastalık bulaşacağı korkusuyla ölüler sokaklarda bırakılıyor ve devlet cesetleri toplamakta geç kalıyordu. Pek çok kişinin cesedine ne olduğu halen bilinmiyor.

 

EBOLA 1 AY SONRA BİTİYOR

Ülkede son 10 ayda 3 bin 500 kişi virüsten yaşamını yitirdi ancak hükümetin açıkladığı rakamlara göre şu an yalnızca 10 ebola vakası bulunuyor. Şubat ayı sonuna gelindiğinde tüm ebolanın sonlanmış olacağı tahmin ediliyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin verilerine göre 2014 yılında Liberya’da 3 bin 556 kişi ebola virüsünden yaşamını yitirdi. Batı Afrika ülkelerinin tamamında ölenlerin sayısı ise 8 bin 468’i buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon