12 Türk dağcı Yunanistan'da kayboldu

Yunanistan'ın kuzeyindeki Pieria Dağları'nda 12 Türk dağcının kaybolduğu bildirildi.

Yayınlanma: 24.01.2015 - 14:52
Abone Ol google-news

Avrupa Acil Yardım Hattı’nı dün telefonla arayan ve İngilizce konuşan bir kişi, önce Türk daha sonra da Bulgar vatandaşı olduğunu söyleyip kendilerinin 12 kişilik bir grupta dağlık alanda mahsur kaldıklarını söyledi. Yardım talebinde bulunduktan sonra ise görüşme kesildi. Çağrı üzerine Selanik İtfaiye Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, yardım talebinde bulunanların aradığı telefona dünden bu yana ulaşamazken, en son sinyalin Katerini şehrinin 20 kilometre kuzey batısındaki kayak merkezi Elatohori’nin çevresinden alındığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.

 

Yanlış yerde aranmış

Ancak Yunanistan’da Acil Afet Müdahale Birimi’ne (EMAK) telefonla ulaşarak yardım isteyen 12 kişinin Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun (OTE) sinyal bilgilerini yanlış analiz etmesi nedeniyle Pieria dağlık bölgesinde arandığı ortaya çıktı. Kurumun son yaptığı değerlendirme sonucu sinyalin Türk-Yunan ve Bulgar sınırından geldiği belirlendi.

Katerine kentindeki Pieria Dağları bölgesinde Acil Afet Müdahale Birimi (EMAK) tarafından yürütülen çalışmalar akşam saatlerinde durduruldu. Yunanistan Telekomünikasyon Kurumu'nun (OTE) son değerlendirmesinden sonra arama çalışmalarına yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne’nin karşısındaki Orestiada kentinden Bulgaristan sınırına doğru Ormenio köyü arasındaki Meriç ve Arda nehirlerinin geçtiği bölgede devam edilecek.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu yetkilileri, Yunan telekom kurumunun yardım çağrısının Edirne’nin karşısındaki Meriç bölgesinden geldiğinin teyit edildiğini söyleyerek, aramaların bu doğrultuda devam edeceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler