Özel Rojava’ya geçti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah ve iki muhafızı için Birecik’te yapılan geçici türbeyi ziyaret etti. Özel Suriye’nin Eşme köyündeki yeni türbede de incelemelerde bulundu.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 21:17
Abone Ol google-news

Özel, Süleyman Şah’ta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Akın Öztürk ile birlikte dün Suriye’nin Eşme kentinde Süleyman Şah ve 2 muhafızı için oluşturulan geçici türbeyi ziyaret etti. Burada dua eden Özel ve komutanlar incelemelerde bulundu. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıkalamada, Orgeneral Özel’in ayrıca Eşme köyünde yaşayan Türk ve Suriyeli vatandaşlarla sohbet ettiği kaydedildi.

 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri üslere 25 Mart’ta PKK tarafından önce havan atışı yapılmış ardından Biksi ve Doçka türü ağır silahlarla taciz ateşi açılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırtına Obüsü ve havan atışı yaparak karşılık verildiğini açıklamıştı. CNN Türk’ün haberine göre taciz ateşine maruz kalan askerler, ateş açan PKK’lı gruba operasyon yapmak için izin istedi ancak Hakkari Valiliği operasyona izin vermedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önceki gün açılan taciz atışları için “Dağlıca’da taciz ateşi oldu. Ancak bu, bu dönem yapılmış bir şey değil. Dönem dönem taciz atışı yapılmakta. Silahlı kuvvetlerimiz bu yapılan taciz ateşine misliyle karşılık vermektedir. Çözüm süreci devam edecektir, taciz atışları olursa da silahlı kuvvetlerimiz misliyle karşılık verecektir” demişti.

PKK: TSK vurdu

PKK’den yapılan açıklamada ise TSK’nin Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombaladığı belirtildi. Açıklamada, 26 Mart günü saat 16.00- 17.00 sıralarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Derik karakolundan obüs ve havan atışı yapıldığı, yine aynı gün Avaşin ve Zap bölgelerinde savaş uçaklarının uçuş yaptığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler