Kobani saldırganları hakkında flaş gelişme

PYD lideri Salih Müslim: "Sağ ele geçirdiğimiz DAEŞ militanları, nereden Kobani'ye girdiklerini anlatacaklar."

Yayınlanma: 25.06.2015 - 23:12
Abone Ol google-news

Suriye'deki Kürt siyasi hareketi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Lideri Salih Müslim, DAEŞ (IŞİD) militanlarının Kobani'ye Türkiye'den sızdığı iddialarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

Müslim, bu konuda iddiaların araştırıldığını söylerken, sağ ele geçirilen militanlar olduğunu ve onların her şeyi anlatacağını dile getirdi.

Doğan Haber Ajansı'nın telefonla ulaştığı Salih Müslim, "Her şey gösteriyor ki Türkiye'den sızmalar olmuş" demişti.

Bunun ardından PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'nin, DAEŞ militanlarının Türkiye'den girdiğine ilişkin ellerinde kesin bir delil olmadığını açıklaması üzerine tekrar ulaştığımız Müslim, bu konudaki kuşkuların güçlü olduğunu öne sürerek, "Bizim de kesin bilgilerimiz yoktur. Bizim oradaki insanlarımızın bilgilerine dayanıyordu şimdiye kadar. Kuşkular vardır, gerçekliği araştırılıyor. Gelen militanların çoğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) giysileriyle sızmışlar. Demek ki onlardan bazıları yardım etmiş, ama nereden, nasıl geçtikleri araştırılıyor" diye konuştu.

"YPG öyle dememiş. Bunların kuzeyden Kobani'ye girdiklerini söylüyorlar" diye sözlerini sürdüren Müslim, "Kuzeyde neresi var? Bir sınır var. Yani Türkiye'den girmedikleri gibi kesin bir dille de konuşmayalım"dedi.

YPG'nin sağ ele geçirdiği bazı DAEŞ militanları olduğunu aktaran Müslim,"Şimdi bunlar her şeyi anlatacaklar. Bu nedenle kesin bir şey söyleyemiyorum şimdi" dedi.

"TÜRKİYE'DE PYD'Yİ SUÇLAYAN AÇIKLAMALAR KUŞKULARIMIZIN DAYANAĞI"

Müslim, militanların Türkiye'den geçtiklerine ilişkin kuşkuların büyük olmasının nedenini ise şöyle açıkladı:

"Kuşkular daha çok orada (Türkiye) çıkan beyanatlara, demeçlere dayanıyor. Gazete manşetlerinde PYD 'şöyle yapmış' suçlamalar, tehditler falan yapılınca insanlar artık sen bir şey yapıyormuşsun gibi görüyor. Ondan sonra da bu olay oluyor ve kuşkularımız ister istemez oraya gidiyor. Yakın zamanda her şey çözülür."

"HALKI TERÖRİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, KOBANİ'Yİ ELE GEÇİREMEZLER"

Bu tür örgütlerin, halkı korkutmaya çalıştığını belirten Müslim, "Kalkıp böyle Kobani'yi tekrar ele geçirmeye imkanları olamaz artık. Bunu ne yapabilirler ne düşünebilirler" diye açıklamalarını sürdürdü.

Müslim, bu tür eylemlerin ise, oradaki halkı terörize etmek, kışkırtmak amaçlı olduğunu savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler