ABD’den İncirlik uyarısı

ABD, İncirlik ve Adana Konsolosluğu’nda görevli askeri personelin ailesine “Türkiye’yi terk edebilirsiniz” dedi. AP’nin haberine göre karar, Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyona katılması ve İncirlik’ten kalkan jetlerin sayısının artması üzerine alındı. Ailelere tahliye emri verilmedi, ayrılmak isteyenlerin masY. D.A. raflarını ABD hükümeti karşılayacak.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 06:41
Abone Ol google-news

ABD’nin İncirlik Üssü ve Adana Konsolosluğu’nda görevli yüzlerce askeri ve diplomatik personelin ailesine, Türkiye’yi terk edebileceklerini söylendiği iddia edildi. AP’nin haberine göre karar, Türkiye’nin IŞİD’e karşı hava operasyonlarına daha etkin katılması ve İncirlik’ten kalkan jetlerin sayısının artması üzerine alındı. Ailelere bölgeyi tahliye emri verilmedi, ancak ayrılmak isteyenlerin seyahat masraflarını ABD hükümetinin karşılayacağı belirtildi. İsim belirtmeyen yetkililer, Dışişleri Bakanlığı’nın da yükselen güvenlik tehdidinden ötürü bölgeye seyahat uyarısı yayımlayacağını söyledi.

Türkiye’ye işaret

AFP’nin haberinde, Suriye’ye karadan asker gönderebilecek ülkelere ilişkin Kerry’nin açıklama yapmadığına işaret edildi. Haberde diğer yandan da bu ülkelerin Türkiye ile S. Arabistan gibi Körfez Arap ülkeleri olabileceği yorumu yapıldı.

Kerry baklayı çıkardı: Suriye’ye ‘kara gücü’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’e karşı mücadele çerçevesinde Suriye’ye karadan askeri operasyonu dışlamadı, bu çerçevede isim vermeden Ortadoğu ülkelerine işaret etti. CNN’e önceki gün verdiği demeçte Kerry, uygun zaman geldiğinde bölge ülkelerinin karadan asker göndereceklerine emin olduğunu belirtti. Bölgedeki ülkelerle görüşmelerinin sürdüğüne değinen Kerry, “Karada insana ihtiyaç var. Uygun zamanda bunun olacağına eminim” dedi. Ancak Obama yönetiminin daha önce de dile getirdiği gibi Amerikan birliklerinin böyle bir kara oluşumunda yer almayacağını da vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler