Rusya olimpiyatlar için 2 bin sokak hayvanını katledecek

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde yapılacak 2014 Kış Olimpiyat Oyunları öncesi 2 bin 28 sokak köpeği ve kedisinin öldürülmesi kararlaştırıldı. Rus hayvan severler karara sert tepki gösteriyor.

Yayınlanma: 06.02.2014 - 12:36
Abone Ol google-news

Devlet ihale kurumu RosTender internet sitesinde, sokak hayvanlarının telef edilmesiyle ilgili ihale açıldığı kaydedildi. İhaleyi kazanan firma, Olimpiyat öncesi Soçi bölgesinde 2 bin 28 köpek ve kediyi yakalayarak itlaf ediyor. Yabancı konukların rahatsız olmaması için öngörülen bu “sokak temizleme” çalışmalarının 2015 yılına kadar da sürmesi planlanıyor. RosTender, bu çalışmalar için ilgili firmaya 1,7 milyon ruble tahsis ediyor.

Parlamento alt kanadı Duma milletvekili Sergey Krivonosov alınan kararla ilgili, “Sokaklarda hayvanların dolaşmaması lazım. Dünya kamuoyu önünde bir yükümlülüğümüz var. Sokak hayvanlarının öldürülmesi, sorunun daha hızla çözülmesi yöntemi sayılıyor. Fakat en iyi yöntem de sayılmaz, daha insancıl bağlamda hayvan barınaklarının sayısını artırmak doğru olurdu.” eleştirisi getirdi.

 

Şirket geri adım atmıyor

Şirket olimpyatlardan çok önce köpekleri öldürmeye başlandığını ama olimpiyatlar nedeni ile faaliyetlerini arttırdıklarını söyledi. Basya Haşere ile Mücadele servisinin genel müdürü Alexei Sorokin hayvanaları nasıl öldürdüklerini açıklamazken, bazı görgü tanıklarının hayvanların tükürdüğü, öksürdüğü ve yere yığıldığını anlatıyor. Hayvanseverlerden gelen tepkilere rağmen hayvan ölümleri devam ediyor.

Soçi kenti Olimpiyalar öncesi geçen sene başıboş hayvanları ortadan kaldıracağını duyurmuş ama hayvan hakları savunucularının tepkisinin ardından bu planda değişiklik yapmıştı. Hayvanların bir alanda toplanacağı ve burada barınaklara konacağı söylenmişti. CNN’in bildirdiğine göre bu barınaklar var ancak son bir kaç günde medyanın gözünü boyamak amacı ile yapıldılar.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler