Beyaz Saray: Türkiye IŞİD aracını vurdu

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Türk güçlerinin Suriye'de gece operasyonuyla IŞİD'e ait bir aracı vurduğu belirtildi.

Yayınlanma: 15.10.2015 - 21:22
Abone Ol google-news

aracını vurdu’ Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye’nin Suriye’de ilk kez başarılı bir şekilde IŞİD’e ait bir ‘hareketli hedefi‘ vurduğunu ve bunun Türk Ordusunun kapasitesinin daha güçlü olduğunun işareti olduğunu kaydetti. Beyaz Saray’daki basın toplantısında Earnest, Türkiye’nin “Suriye’deki aktivitelerine hız verdiğini” kaydetti. Beyaz Saray’ın açıklaması Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Beyaz Saray’ın “bir araçtan” bahsetmesi, “Ankara saldırısıyla bağlantısı olup olmadığı ve üst düzey IŞİD yöneticisine yönelik nokta operasyon yapılıp yapılmadığı” sorusunu gündeme getirdi. Hürriyet’e konuşan bir askeri kaynak önceki gece İncirlik’ten kalkan Türk ve ABD savaş uçaklarının Suriye’de yerleşik bazı IŞİD mevzilerini vurduğunu doğruladı. Bu operasyondan bir süre sonra İncirlik’ten kalkan insansız hava aracı Predatör hareket halindeki bir aracı imha etti.

Türk kaynaklar, “Aracı vuran Türk uçakları değil, ABD’ye ait Predatör. Aracın IŞİD’e ait olup olmadığıyla ilgili bir bilgimiz yok” dediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler