168 adrese baskın

IŞİD’in kalesi Rakka’ya bomba yağdıran Fransız hükümeti, ülkesinde de 168 adrese baskın düzenledi, 23 kişi gözaltına alındı, 31 silah ele geçirildi. Belçika polisi saldırıların planlandığı Molenbeek’i bastı.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 07:23
Abone Ol google-news

KİMLİĞİNE BAKIP BIRAKMIŞLAR

Fransız polisinin seferberliğine karşın, Salah Abdelslam’ın elden kaçırıldığı ortaya çıktı. Adının açıklanmasını istemeyen Fransız yetkililer, cumartesi günü Fransa-Belçika sınırında durdurulan üç kişi taşıyan araçta Abdelslam’ın da bulunduğunu, kimlik kontrolü yapılmasına rağmen Abdelslam’ın gitmesine izin verildiğini, daha sonra canlı bombacılar için araç kiraladığı anlaşılınca peşine düşüldüğünü belirtti. Abdeslam’ın İbrahim isimli kardeşi, katliam yapan canlı bombalardan biriydi. Diğer kardeşi Muhammed, Salah ile birlikte cumartesi Belçika’ya geçtikten sonra aynı günün akşamında Molenbeek’e düzenlenen baskında gözaltına alındı. Dün bırakılan Muhammed, ailenin hiçbir şeyden haberi olmadığını, Salah’ın normal bir adam olduğunu söyledi.

SALDIRGANLARIN ÖRGÜTLENME YERİ

Saldırıların Belçika başkenti Brüksel’in Müslüman varoşu Molenbeek’te planlandığı ortaya çıkarken, Salah Abdelslam’ı arayan Belçika polisi Molenbeek’i bastı. “Avrupa’nın cihat başkenti” lakabıyla anılan Molenbeek’te çoğu Fas, bir kısmı Türkiye kökenli kalabalık ve işsiz aileler yaşıyor. 500-1000 Avro’ya kolaylıkla silah alınan Molenbeek, Paris saldırganlarının örgütlenip silahlandığı yer. Dün varoşa zırhlı araçlarla onlarca kar maskeli, silahlı polis girdi. Polisin yolları kesip bazı evlere baskın düzenlediği saatlerde devlet televizyonunun önce yakalandığını iddia edip sonra yalanlanmasıyla Abdelslam’ın elden kaçması durumu değişmedi. Belçika’da yaşayan 26 yaşındaki Fransa vatandaşı Abdelslam için uluslararası arama emri çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler