Düşürülen uçak dünya basınında

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesi dünya basının tarafından da yakından takip ediliyor.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 11:05
Abone Ol google-news



Suriye sınırında Türkiye'nin düşürdüüğü Rus savaş uçağı tüm dünyanın gündeminde.

İngiliz BBC televizyonu: “Türk savaş uçakları, Suriye sınırında henüz kimliği bilinmeyen bir savaş uçağını vurdu. Türk askeri yetkili uluslararası bir ajansa verdiği bilgide savaş uçağının yapılan ikazdan sonra Hatay yakınında vurulduğunu belirtti. Bölgede Suriye ve Rus uçakları cihatçı militanları hedef alıyor. “

Rus Haber Ajansı Ruptly: “Uluslararası bir haber ajansına konuşan bir Türk askeri yetkili uçağın hangi ülkeye ait olduğunun netleşmediğini söyledi. Türk F16’larının vurduğu uçak Suriye Türkmenlerinin bulunduğu bölgeye düştü. Bu bölge Muhalifler ile Suriye ordusunun çatışmalarının yaşandığı sıcak bölge. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunuyor. Davutoğlu, son gelişmelerle ilgili NATO ve BM’i bilgilendirdi.”

Alman basını düşürülen uçağı son dakika olarak duyurdu

Alman haber televizyon kanalı ‘NTV’ bugün saat 9.30’da haber bülteninde ilk haber olarak Türkiye’de, Suriye yakınında bir savaş uçağının Türkiye’nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürüldüğünü duyurdu. Verilen haberde Suriye kaynaklarına göre düşürülen uçağın Rusya’ya ait olduğu bilgisi de yer aldı.

 

Türkiye, Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürdü... Rusya'dan ilk açıklama

Türkmen Komutan: Uçağı biz düşürdük

Türkiye, Suriye sınırında Rus savaş uçağı düşürdü-Foto Galeri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler