Hollandalı aşırı sağcı liderden Türkiye'ye: AB'yi unutun

Wilders, Türkçe alt yazıyla seslendi: Bugün Türkiye'ye bir mesajım var... AB'yi unutun, asla Avrupalı olamazsınız

Yayınlanma: 04.12.2015 - 18:13
Abone Ol google-news

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, Türk vatandaşlarına seslenerek, "Hükümetiniz, sizin bir gün AB üyesi olacağınıza inanmanızı sağlayarak sizi kandırıyor. Bunu unutun. Siz Avrupalı değilsiniz ve hiçbir zaman olamayacaksınız." dedi. Wilders'in yayınladığı videoda Türkçe alt yazılar da yer aldı.

Türkiye'yi 'İslam devleti' olarak nitelendiren ve böyle bir devletin Avrupa'nın parçası olamayacağını iddia eden Wilders, 'özgürlük, demokrasi ve insan hakları' gibi değerlerin de İslam dini ile uyumsuz olduğunu iddia etti.

VİZESİZ SEYAHATE DE KARŞI: TÜRKİYE, BİZDEN UZAK DUR

Türk vatandaşlarının Avrupa'ya vize almadan seyahat etmesini de istemediklerini söyleyen Geert Wilders, "Halk, bunu kabul eden Avrupa hükümetlerine oy vermeyerek onları görevden uzaklaştıracaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da 'tehlikeli bir İslamcı' diye nitelendiren aşırı sağcı siyasetçi, "Daha fazla değil, daha az İslam istiyoruz. Bu nedenle Türkiye, bizden uzak dur. Seni burada istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hollanda'da yapılan anketlerde güç kazanmaya devam eden Geert Wilders'in 'Özgürlükler' partisi aşırı sağcı, göçmen ve İslam karşıtı söylemleriyle tanınıyor. Bugün bir seçim olsa partinin birinci sırada çıkabileceği belirtiliyor.

BAŞBAKAN RUTTE KINADI

Videoyu kınayan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise "Bizde ifade özgürlüğü var. Amabir ülkenin tamamını ve bir halkın tamamını aşağılayan bu tür bir açıklama kesinlikle kabul edilemez ve sorunun çözümü için hiçbir şekilde katkı sağlamıyor." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler