AB'den Türkiye'ye 'şaka gibi' çağrı

AB Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn’tan, 2.5 milyon Suriyeliyi barındıran Türkiye’ye ‘şaka gibi’ çağrı...

Yayınlanma: 06.02.2016 - 18:29
Abone Ol google-news

Avrupa, sınır kapılarını mültecilere kapatırken ve güvenlik önlemlerini artırırken Johannes Hahn Türkiye'ye sınırdaki sığınmacılarla ilgili açıklama yaptı.

AB dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Avusturyalı siyasetçi, Türkiye’nin Halep'teki gelişmeler üzerine Suriye’den kaçan mültecileri alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu mültecilerin Türkiye’ye alınması gerekir çünkü Cenevre sözleşmesi hâlâ geçerli. Türkiye, Kilis ve Öncüpınar sınır kapılarını kapadı. Bu, doğru değil. Rus hava saldırısı sırasında 40 bin sivil Suriyeli bu hudut kapılarında Türkiye’ye girebilmek için beklemektedir. Bu arada Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu Londra’da bu mültecilerin Türkiye’ye alınması için gerekli talimatı vereceğini söyledi. Şimdi bu mültecilerin bir an önce Türkiye’ye alınmasını bekliyoruz.”

Öte yandan, AB Dışilişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Komiseri Federica Mogherini, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye sağladığı destek, Ankara’nın sığınma talebinde bulunan insanları koruyup onlara ev sahipliği yapmasını güvence altına almayı amaçlıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler