HDP heyeti Washington temaslarına başladı: ABD'nin Erdoğan'dan sıtkı sıyrılmış

HDP heyetinde bulunan Şanlıurfa Milletvekikli Osman Bayademir ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ABD'deki temaslarına başladı. Özsoy, temalara ilşkin yaptığı açıklamada "ABD'nin Erdoğan'dan Sıtkı Sıyrılmış'' dedi.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 18:12
Abone Ol google-news



HDP'yi temsilen Washington'da bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, başkentte Amerikan-Kürt toplumu ile bir toplantı yaptı.

'YPG terör örgütüdür' diyen Erdoğan'a ABD'den sert yanıt

HDP Milletvekili Özsoy: ABD, Türkiye'den Çok Kaygılı

ABD yönetiminin Güneydoğuda olanlara bakışı ile ilgili soruya  HDP'li Vekil Özsoy, ''Genel olarak Türkiye'nin durumundan çok kaygılılar. Türkiye'de bir diktatörleşme eğilimi olduğunu görüyorlar, bunu net şekilde görüyorlar. Bunu söylüyorlar.'' cevabını verdi.

Rojava Özerk Yönetimi'nin Moskova temsilciliği açıldı

'ABD'nin Erdoğan'dan Sıtkı Sıyrılmış''

Özsoy şöyle devam etti; "Amerikan yönetimi 'Türkiye'nin ortadoğuda işleri zorlaştıran bir pozisyonu olduğunu düşünüyor. Erdoğan'a yönelik bir antipati var. Ancak diğer taraftan NATO üyesi olan, bölgede göreceli istikrarı olan 80 milyon bir Türkiye'yi kolayca atacak halde değiller tabi ki. Ama Erdoğan'dan da sıtkı sıyrılmış buradakilerin.''

Özsoy'a göre ABD yönetimi ve bölgeyi izleyenlerin ortak kanısı bu. Erdoğan'ın hemen herşeye itiraz etmesi ABD'nin canını sıkmış durumda."

Washington Ziyaretinin Anateması Güneydoğu

Özsoy, rutin olarak ortadoğu siyasetinde etkili olan başkentlere gittiklerini hatırlatırken, Washington gezisinin ana temasının ve acil konusunun güneydoğun olduğunun altını çizdi. Ama genel olarak ''Kürtlerin durumunu anlatıyoruz'' dedi ve şakayla karışık olarak da ''İhanet yok işin içinde'' diye ekledi.

HDP: Bizim bir diktatörümüz, faşistimiz var

Özsoy, Osman Baydemir'in Kürtçe hitap ettiği topluluğa, İngilizce olarak hitap ederek; ''Bizim şu an bir diktatörümüz var, faşist bir lider var ki bu lider Kürt halkının siyasi taleplerini öldürmek istiyor'' dedi. Özsoy; ''Ordunun Güneydoğuyu yeniden işgal etmesi'' gibi bir durumun yaşandığını söyledi.

Kürtlerin düşmanlarının itttifakı bitti

Bölgenin zor bir süreçten geçerken, ''Kürtlerin düşmanları Tahran, Ankara, Bağdat ve Şam'ın arasındaki ittifakının bittiği ve aralarında birçok sıkıntı yaşadıklarını'' ekleyen Özsoy, bölgedeki bütün Kürtlerin bu dönemde ''tek bir ses olması'' gerektiğini tekrarladı.

Türk hükümetinin ''devlet terörünü'' güneydoğuda ''meşru hale getirmeye çalıştığını'' anlatan Özsoy, bir müzakere masasının yeniden kurulması ve ancak siyasi çözümün bulunması gerektiğini söylerken, şu an için Ankara'nın hiçbir şekilde bu tür görüşmelere ilgisinin olmadığını, bundan dolayı da HDP Milletvekilerinin de güneydoğuda hendek kazan gençlere bu yaptıklarından vazgeçmesi için verebileceği bir söz veya garanti bulamadığını söyledi.

HDP'li milletvekillerin ABD Dışişleri Bakanlığında bir görüşme yaptıkları öğrenildi.(Kaynak: Haberdar.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler