Demirtaş’a Brüksel daveti

Türkiye ile AB arasındaki mülteci krizinin masaya yatırılacağı zirve öncesinde siyasi parti gruplarının toplantısı için sürpriz bir davet yapıldı. Avrupa Sosyalistleri Grubu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı davet etti.

Yayınlanma: 07.03.2016 - 05:40
Abone Ol google-news

Türkiye ile AB arasındaki mülteci krizinin masaya yatırılacağı Zirve öncesinde siyasi parti gruplarının toplantısı için süpriz bir davet yapıldı. Avrupa Sosyalistleri Grubu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı davet etti. Demirtaş, Davutoğlu’ndan önce Avrupa Sosyalistler Partisi liderleriyle bir araya gelecek. Demirtaş’ın görüşeceği liderler arasında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini, Almanya’da Merkel’in koalisyon ortağı olan Sigmar Gabriel, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, AP Başkanı Martin Schulz’ın yanı sıra Portekiz ve Yunanistan başbakanları da var.

Strateji belirleniyor

AB Zirveleri öncesinde siyasi partilerin liderleri kendi parti grupları içerisinde buluşarak, strateji belirliyor. Bu toplantılar zirveden yaklaşık 2 saat önce gerçekleşiyor. Avrupa Sosyalistler Grubu’nun üyeleri arasında CHP ve HDP de bulunuyor. Ancak bu toplantıya CHP lideri değil, Demirtaş davet edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler