IŞİD'den Erdoğan ve Gülen kıyaslaması

IŞİD, Türkçe olarak yayınladığı aylık Konstantiniyye dergisinde, 15 Temmuz'daki darbe girişimini değerlendirdi. Said Nursi’yi kapak yapan IŞİD, Fethullah Gülen ve Nurcuların fikir hocası sayılan Said Nursi’yi kâfir ve tağut ilan etti. Dergi, Erdoğan ve Gülen'i kıyaslayarak Müslümanların Erdoğan veya Gülen'in tarafında yer almaması gerektiğini savundu.

Yayınlanma: 17.08.2016 - 12:16
Abone Ol google-news

<video:584151>

IŞİD'in yayın organı Konstantiniyye dergisinde Fethullah Gülen ve cemaati için 'tuğyan* ve fesad' ifadeleri kullanıldı.

ABD'den Fethullah Gülen için son açıklama: Endişe duymuyoruz...

Fethullah Gülen ve Nurcuların aynı düşüncede olduğunu yazan dergi, "Risale-i Nur’un kaynaklık ettiği cemaatlerden birisi de hiç şüphesiz tuğyan ve fesat cemaati olan Gülen cemaatidir. Fikri kaynaklarını bu sapkın risalelerin oluşturduğu bu Nurcu cemaatlerin arasında neredeyse bir farklılık yoktur. Ve hemen hemen hepsinin genel anlamda küfür, şirk, bidat, sapıklık ve düşünceleri birdir" ifadelerini kullandı. "Birini diğerinden ayırmak doğru değildir" diye yazılan dergide, "Çünkü bunların beslendikleri kaynak, takip ettikleri yol, kullandıkları araç ve varmak istedikleri hedef birdir" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN VE GÜLEN KIYASLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetler içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunması hakkında da "görüş bildiren" dergi, Müslümanların Erdoğan veya Gülen'in tarafında yer almaması gerektiğini savundu. "Şunu ifade etmekte fayda vardır ki; Son dönemde Türkiye’de yaşanan olaylarda Müslümanların herhangi bir tağutun safında maslahat ve benzeri gerekçelerle yer almamaları gerekir" diyen Konstantiniyye, "Hangi tağutun yanında yer alırsanız alın ister size göre iyi olsun isterse kötü olsun farketmez hepsi de tağuttur ve onların safında yer alan herkes kafirdir. Tağut Erdoğan’ın safında duranların küfrü, tağut Gülen’in safında yeralanların küfründen daha düşük değildir. İslam’ın veya Müslümanların maslahatı gereği Erdoğan veya Gülen’in safında yer almanın caiz olduğunu söyleyenler belamlardır. Onlara itibar edilmez ve sözleri dinlenilmez, kendilerine muvahhid deseler de onlar kafirdir" ifadelerine yer verdi.

Tuğyan: Dini açıdan anlamı haddi aşma, zulüm, azgınlık, sapıklık; isyan, küfür.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler