Sansür skandalı: Bakan Kılıç DW röportajına el koydu

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Deutsche Welle televizyonunun Conflict Zone programına katılarak Michel Friedman’ın sorularını yanıtladı. Söyleşinin hemen ardından bakanlık yetkilileri söyleşinin yayımlanamayacağını söyleyerek Kılıç’ın direktifiyle kayıtlara el koydu.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 22:02
Abone Ol google-news

Türkiye Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Deutsche Welle’de (DW) konuk olduğu Conflict Zone programının kayıtlarına Ankara’da Bakanlık tarafından el konuldu. DW Genel Müdürü Peter Limbourg, Bakanlığın bu müdahalesini kınadı.

Direktif Kılıç’tan...

Michel Friedman’ın DW’nin Conflict Zone adlı programı için Ankara’da Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yapılan söyleşinin kayıtlarına Kılıç’ın direktifiyle el konuldu. Söyleşi 5 Eylül 2016 tarihinde akşam üzeri Ankara’daki bakanlık binasında kaydedilmiş, söyleşide işlenecek konular önceden bakanlığa bildirilmişti. Friedman, Bakan’a temmuz ayındaki engellenen darbe girişimi, darbe girişimi sonrası kitlesel görevden almalar ve tutuklamalar, Türk basınının içinde bulunduğu durum ve kadının Türk toplumundaki konumu ile ilgili sorular sordu. Söyleşi sırasında Akif Çağatay Kılıç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konularla ilgili olarak söylediklerine açıklık getirmesi de rica edildi.

Bakan çıkar çıkmaz...

Program bitiminde herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Bakan, odadan ayrıldıktan sonra Bakanlık Basın Sözcüsü, DW’nin söyleşiyi yayımlayamayacağını belirtti. Friedman ve ekibinin bu kararı protesto etmesi üzerine televizyon için hazırlanan kayıtlara bakanlık görevlileri tarafından el konuldu.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, Türk görevlilerinin davranışını sert şekilde kınadı. Limbourg, “Bu Türkiye’deki basın özgürlüğünün bir kez daha apaçık şekilde ihlal edilmesi demektir. Burada yaşanan Türk yönetimi tarafından yapılmış bir zorlamadır. Bunun hukuk devleti ve demokrasi ilkeleriyle ilgisi yoktur. Türk tarafından video kayıtlarımızın derhal teslim edilmesini talep ediyor ve atılabilecek hukuki adımları inceliyoruz” açıklamasını yaptı. Öte yandan video kayıtlarının iadesi için DW tarafından dün TSİ saat 12.00’ye kadar tanınan süreye Türk makamlarınca uyulmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler