Erdoğan'ın 'Lozan' açıklaması Yunanistan'da da manşet: Zamanlama manidar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Barış Antlaşması'yla ilgili sözleri Yunanistan'da da gündeme oturdu. Yunanistan cephesi, Erdoğan'ın sözlerini 'tehlikeli ve kışkırtıcı' bulurken, açıklamanın zamanlaması 'dikkat çekici' bulundu.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 14:11
Abone Ol google-news

<video:607824>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27. muhtarlar toplantısında daha önce "zafer" olarak nitelediği Lozan Barış Antlaşması ile ilgili olarak söylediği, "Birileri zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik, Zafer bu mu?" sözleri Yunanistan'da da geniş yankı buldu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, anlaşmaa saygı duyulmasını talep ederek, "Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de" açıklamasını yaptı.

ZAMANLAMAYI "MANİDAR" BULDULAR

Yunanistan gazetelerinde Erdoğan'ın açıklaması geniş yer bulurken, Skai televizyonu Türkiye'de ilk kez Lozan Antlaşması'nın "doğruluğunun" sorgulandığını yazdı.

Yunanistanlı siyasiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanlamasına da dikkat çekti. Siyasiler, bu açıklamanın Kıbrıs görüşmelerinin etkinleştiği ve sığınmacı sorununun çözülmeye çalışıldığı bir döneme denk geldiğini söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler