İsrail’den Trump’a tebrik mesajı: Filistin öldü

ABD’de gerçekleşen seçimleri Donald Trump’ın kazanmasının ardından İsrail Eğitim Bakanı ve radikal Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett, Trump’ı tebrik mesajı yayımlarken, ‘Filistin artık öldü’ dedi.

Yayınlanma: 09.11.2016 - 15:32
Abone Ol google-news

ABD’de başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanmasının arından Filistin tarafı “iki devletli çözüm” çağrısı yaparken, İsrail yeni başkandan “ABD Büyükelçiğini Kudüs’e taşımasını” istedi.

İsrail Eğitim Bakanı ve radikal Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett, Trump’ı tebrik mesajında Filistin’in yeni dönemde artık öldüğünü söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, Trump’tan “iki devletli çözüm “için çalışması talebinde bulundu.

1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulmasının “barışın anahtarı” olacağını belirten Ureykat, “İsrail işgali yenilgiye uğramadan bölgeye barış ve istikrar gelmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de ABD halkının seçtiği başkanla “iki devletli çözüm esası üzerine Ortadoğu’da barış ve istikrar sağlanması” için çalışacaklarını aktardı.

Hamas’tan “Filistin politikasını yeniden gözden geçirme” çağrısı

Filistin’deki Hamas hareketinden yapılan yazılı açıklamada, Trump’a “ABD yönetiminin Filistin davası konusundaki politikasını yeniden değerlendirmesi” çağrısında bulunuldu.

ABD yönetimlerinin İsrail’in çıkarlarını gözeten taraflı politikaları nedeniyle Filistin halkının sıkıntılarının devam ettiğine işaret edilen açıklamada, Trump’tan ABD’nin söz konusu politikayı yeniden gözden geçirmesini ve Filistin halkına karşı adaletli bir yaklaşım içerisinde olması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler