NATO'da görevli Türk askerlerinden Almanya'ya iltica başvurusu

Almanya'da NATO üssünde görevli Türk askerlerin siyasi iltica talebinde bulundu.

Yayınlanma: 16.11.2016 - 21:21
Abone Ol google-news

Almanya’daki NATO üssünde görevli Türk askerlerinin Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğu belirtildi.

BBC Türkçe’nin Associated Press’ten aktardığına göre, yetkililer Rheinland-Pfalz eyaletinin Kaiserslautern kenti yakınlarında yer alan Ramstein kasabasında bulunan NATO üssünde görevli Türk askerlerinden kaçının iltica başvurusunda bulunduğuna dair bilgi vermedi.

Daha önce de NATO’daki bir Türk yetkili, 27 Eylül’de Almanya, Belçika, Hollanda ve Britanya’daki komuta merkezlerinde görevli 149 subayın Türkiye’ye dönmesinin istendiğini açıklamıştı.

Şu anda kadar NATO’daki görevinden alınan subay sayısı ise 400.

Bir Alman yetkili, “Kişisel hakların korunması ve güvenlik gibi gerekçeler nedeniyle sözü edilen bireylerin iltica süreçleriyle ilgili bilgi veremiyoruz” diye konuştu.

Baden-Württemberg ve Rhineland-Palatinate eyaletlerine yayın yapan Alman SWR kanalının web sitesi de, başvurunun Kaiserslautern’deki resmi makamlar tarafından da doğrulandığını yazdı.

Yaklaşık 30 Türk asker bulunuyor

Alman kanal, Türk askerlerin NATO Üssü’ndeki görev sürelerinin yakında dolacağını ve Türkiye’ye gönderileceklerini belirtirken, başvuruların Almanya Federal Göç ve Mülteciler Dairesi tarafından incelendiğini aktardı.

SWR’nin NATO sözcüsüne dayandırdığı bilgiye göre üste 500 asker bulunuyor, bunlardan yaklaşık 30’u ise Türk askeri.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler