IŞİD'den şeriat kuralları

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Musul'da uygulanacak şeriat kurallarını açıkladı. The Telegraph gazetesinin haberine göre, kadınların örtünecek ve ancak zorunlu hallerde evlerinden dışarı çıkabilecek.

Yayınlanma: 12.06.2014 - 17:45
Abone Ol google-news
Irak-Şam İslam Devleti Musul’u ele geçirdikten sonra kentte yaşayanlara yönelik uyulması gereken kurallar listesi yayımladı. Uyuşturucu, alkol ve sigara içmek kesinlikle yasak. Herkes, namaz kılmak zorunda. Musul'daki bütün Müslümanlar beş vakit namazda da camiye gelecek.
 
IŞİD, Irak Merkez Bankası'nda el koydukları 429 milyon doları harcama yetkisini örgüt imamlarına verdi. Eğer imamlar dışında paraya el süren olursa elleri kesilecek. IŞİD'in çağrısı dışında kamusal alanlarda toplanılmayacak Bölgedeki aşiret liderlerini ve şeyhleri devletle işbirliği yapmamaları konusunda uyardığı gibi belli bir kesimi de "kafir" ilan etti.
 
Polis, asker ve diğer devlet kurumlarında çalışanlar kafir ve eğer tövbe etmezlerse cezalandırılacak. Kente tövbe için özel mekanlar  yapılacak. Musul'daki tüm türbe, mezarlık ve anıtlar yıkılacak.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler