Belçikalı vekillerden Cumhuriyet'e dayanışma ziyareti

Belçika Parlamentosu’ndan bir heyet gazetemizi ziyaret etti. Belçika Başkonsolosu, Cumhuriyet davasını yakından takip ettiklerini söylerken parlamenter Katrinn Jadin, “İfade özgürlüğü bizim için en önemli değerdir” dedi.

Yayınlanma: 30.09.2017 - 04:13
Abone Ol google-news

Belçika Parlamentosu’ndaki bütün partilerden temsilcileri içeren bir heyet gazetemizi ziyaret ederek dayanışma duygularını iletti. Parlamentoda üç dönemdir vekil olan ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kattrin Jadin başkanlığındaki heyette parlamentoda grubu bulunan yedi ayrı partiden vekiller ve Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedt yer aldı. Belçika heyeti, gazetemiz köşe yazarı Aydın Engin, Yazıişleri Müdürü Bülent Özdoğan ve Dış Haberler Şefi Mine Esen’le görüştü.

Heyet adına ilk sözü alan Başkonsolos De Smedt Cumhuriyet davasını ve Türkiye’de basın özgürlüğüne yönelik tehditleri yakından takip ettiklerini söyledi. “Demokratlar olarak ifade özgürlüğü bizim için en önemli değerdir” diyen Jadin ise Cumhuriyet’e açılan davalarla ilgili bilgi almak istedi. Türkiye’deki gazetecilerin mesleklerini yaptıkları için hapse girmeye alışkın olduğunu anlatan Aydın Engin ise Cumhuriyet’in susturulmak istendiğini söyledi. Engin, “Bu hedefe tutuklamalarla ulaşamayacağını anlayan hükümetin mali abluka uygulayarak amacına ulaşmaya çalıştığını” vurguladı. Jadin ise “Size desteğimiz ve dayanışmamız kalpten gelen bir destektir. Özgür basını savunmak aynı zamanda bizim ihtiyacımızdır. Gazeteniz zaten Avrupa’da Türkiye’deki tek bağımsız yayın organı olarak biliniyor. Davanızı Brüksel’den bütün kalbimizle izleyeceğimize dair size söz veriyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler