Erdoğan'ın 'terörist' diyemediği canilerin son vahşeti

Irak'ta IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamlar tüm hızıyla devam ederken internette hızla yayılan bu fotoğraf büyük infial yarattı.

Yayınlanma: 18.06.2014 - 17:07
Abone Ol google-news

Irak'taki  geçtiğimiz hafta  Musul'u ele geçirdikten sonra Türk konsolosluğuna saldıran ve 49 görevliyi rehin alan terör örgütü IŞİD,katliamlarına devam ediyor.

Başbakan Erdoğan'ın Terör örgütü diyemediği IŞİD üyesi caniler, suçsuz, sivil, masum insanları sadece Sünni değil diye kurşuna diziyor, kafalarını kesiyor ve bu görüntüleri videoya çekip yayınlıyor. Dünyada büyük tepki toplayan bu insanlık dışı vahşet görüntülerine, insanın kanını donduran bir yenisi eklendi.

Caniler,  Dünya Kupası'na alternatif olarak gösterdikleri bir fotoğrafı Twitter üzerinden paylaştı. IŞİD'li katiller, bir rehinenin başını gövdesinden ayırdıktan sonra kesik başla oynadıkları futbol görüntülerini Twitter'dan paylaştı.  ISIS Worldcup (ISIS Dünya kupası) başlığıyla Kendilerini,Ronaldo, Messi, İniesta, Teknik Direktör Maurinho olarak adlandıran katillerin, gülerek poz verdikleri görüntü büyük tepki topladı.

IŞİD'İN GEÇMİŞİ

Irak ve Şam İslam Devleti, kısaca IŞİD, ya da Irak ve Levant İslam Devleti Irak ve Suriye'de aktif isyancı bir grup. Irak Savaşı'nın ilk yıllarında kurulan ve 2004 yılında El Kaide'ye bağlılığını ilan eden grup bir süre sonra Irak El-Kaide'si adını aldı.

EL KAİDE BİLE BAĞLARINI KESTİ

Grup genelde Sünni topluluklar olmak üzere Mücahidin Şûra Konseyi, el-Kaide, Jaysh el-Fatiheen, Jund el-Sahaba, Katbiyan Ansar el-Tevhid vel Sunnah, Jeish el-Taiifa el-Mansoura gibi farklı isyancı gruplardan oluşur ve onların desteğini alır. Irak ve Levant'te Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgelerde halifeliği kurma hedefi vardır. Şubat 2014'te, sekiz aylık uzun bir güç mücadelesinden sonra, el-Kaide IŞİD ile bütün bağlarını kestiğini duyurdu.

Irak Savaşı'nın yoğun olarak yaşandığı dönemlerde Irak'ın Anbar, Nineve, Diyala, Babil, Kerkük ve Selahaddin illerinde çok büyük etkinlik gösterdi. Bakuba'yı başkent ilan etti. Halen devam eden Suriye İç Savaşı'nda Suriye'nin İdlip, Rakka ve Halep bölgelerinde varlık göstermektedir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler