IKBY'de seçimler ertelendi

IKBY Seçim Komisyonu, 1 Kasım'da düzenlenecek başkanlık ve meclis seçimlerinin ertelendiğini açıkladı. Karara gerekçe olarak siyasi partilerin yeterli sayıda aday göstermemesi gösterildi.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 11:03
Abone Ol google-news

IKBY'de (Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi) başkanlık ve meclis seçimleri ertelendi. Seçim Komisyonu Başkanı Hendren Muhammed, 1 Kasım'da yapılması planlanan seçimlerin yeterli sayıda aday çıkmaması nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Reuters'a konuşan Muhammed'in durumun meclise bildirileceğini ve yeni bir seçim tarihi belirlenmesinin talep edileceğini söylediği bildiriliyor.

Adayların resmen bildirilmesi için geçerli süre geçtiğimiz hafta dolmuş, ancak siyasi partilerin aday göstermemeleri nedeniyle bugüne ertelenmişti. Bugün de bildirim olmayınca seçimler ertelenmek zorunda kaldı.

IKBY'de Kerkük operasyonuyla başlayan güvenlik kaygısı ve siyasi kaos nedeniyle siyasi partilerin aday belirleme işlemlerini aksattıkları belirtiliyor. IKBY'de muhalefet partileri Barzani'nin istifasını isterken başkent Erbil'in de Irak ve Haşdi Şabi güçlerinin hedefi olabileceğinden kaygılanıldığı bildiriliyor. Seçim takviminde yaşanan aksaklığın bölgedeki siyasi ve askeri kaosa bağlı olduğu düşünülüyor.

IKBY muhalefeti Barzani’nin istifasını istedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler