ABD'li gençlerin yarısından çoğu sosyalizm istiyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ABD'de Y kuşağının yarısından çoğu sosyalist bir rejimde yaşamayı tercih ediyor.

Yayınlanma: 04.11.2017 - 13:12
Abone Ol google-news

Yeni yapılan bir araştırmaya göre ABD'de Y kuşağının (1980-2000 arası doğanlar) yarısından çoğu sosyalist bir rejimde yaşamanın daha güvenli olacağına inanıyor. Fox News'dan Perry Chiaramonte'un haberine göre bu veriler, araştırma şirketi YouGov ile Washington merkezli Komünizmin Kurbanlarını Anma Vakfı'nın 2000 kişinin katılımıyla yaptığı bir araştırmaya dayanıyor.

Fox News'a konuşan vakıf icra direktörü Marion Smith "Y kuşağı Amerika'da bugün en kalabalık kuşak ve burada ciddi şekilde kaygı verici trendler görüyoruz" dedi. Smith "Y kuşağı artan şekilde kapitalizmden uzaklaşarak uygulanabilir bir alternatif olarak sosyalizme ve hatta komünizme yöneliyor" dedi.

Araştırma sonuçlarına göre ABD'de Y kuşağı içinde kapitalizmi tercih edenlerin oranı yüzde 42'de kalırken sosyalist bir ülkede yaşamak isteyenlerin oranı yüzde 45, komünist bir ülkede yaşamayı tercih edenlerin oranı ise yüzde 7 oldu. Bu sonuçlara göre sosyalizmi tercih edenlerin oranı yüzde 52 oldu.

Araştırma, 20'li yaşlardaki Amerikalıların yüzde 20'sinin Stalin'i, yüzde 25'inden çoğunun ise Lenin ve Kim Jong-Un'u kahraman olarak gördüklerini ortaya çıkardı.

Vakıf yöneticisi Smith, bu sonuçların Amerikalı gençlerin komünizm hakkındaki bilgisizliğinden kaynaklandığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler