Dünyanın genci işsiz

ILO verilerine göre dünyada 70 milyon 900 bin genç işsiz var. Gençler arasında işsizlikte başı Arap ülkeleri çekiyor, iş için en çok Afrikalılar göç ediyor.

Yayınlanma: 22.11.2017 - 06:44
Abone Ol google-news

Türkiye’de yüzde 26’larda seyreden genç işsizliği, dünyada da can yakıyor. Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Cenevre’de açıkladığı raporda, dünya genelinde işsizlik oranlarına yer verildi. Dünya genelinde 15-24 yaş arasında 70 milyon 900 bin insanın işi yok. Bu oran dünya nüfusunun yüzde 13.1’ine tekabül ediyor. 2018’de 200 bin genç kadın ve erkeğin de işsizler ordusuna katılacağına dikkat çeken ILO, 2030’a kadar da 26 milyon genç işsizin daha olacağını kaydetti. Dünya genelinde en fazla genç işsizin yüzde 30’luk payla Arap ülkelerinde bulunduğu vurgulandı.

Üçte biri göç ediyor

ILO’ya göre, işsizler ülkelerinde iş bulamamaları halinde başka ülkelere göç etme eğiliminde. Bu durumdan hem göç veren, hem de göç alan ülke yararlanıyor. Göçmenlerin göç ettikleri ülkede iş bulmaları halinde ülkede üretimin artmasına katkı sağladığı belirtildi. Yaşadığı ülkede iş bulamadığı için başka ülkelerde yaşama şansı arayan gençlerin dünya nüfusunun yüzde 36’sına tekabül ettiği belirtildi. Başka ülkelere göç eden genç nüfusun yüzde 44.3’ü Afrika’nın güneyindeki ülkelerden. Bunu Kuzey Afrika, Güney Amerika, Karayip ve Doğu Avrupa ülkelerinden gençler takip ediyor. Amerika’nın kuzeyinde yaşayıp da başka ülkelere göç etmek isteyen gençlerin oranı ise sadece yüzde 17.1.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler