Rusya YPG ile ittifakta

IŞİD’e yönelik operasyonlarda YPG’ye destek verdiğini doğrulayan Rusya’ya ‘Kürt güçleri Fırat’ın doğusunda güvenlik sağlamaya hazır olduğunu’ söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2017 - 06:32
Abone Ol google-news

Türkiye ile ABD arasındaki gerilim kaynaklarından Washington’un desteklediği, Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü YPG’nin Deyr ez Zor’da Rus askerleri ile düzenlediği basın toplantısının yankıları sürüyor. Ankara’nın sessiz kaldığı toplantı ile ilgili Rusya’nın Suriye’deki Ateşkesi İzleme Merkezi’nden önceki gün yapılan açıklamada Rus Tümgeneral Yevgeniy Poplavski’nin katıldığı toplantıda Kürt grupların Fırat Nehri’nin doğusunda Rus askerlerin güvenliğini sağlamaya hazır olduğunun kaydedildiği belirtildi.

Ortak harekât merkezi

Açıklamaya göre aralarında YPG’nin de olduğu, Deyr ez Zor’un doğusundaki tüm etnik ve dini grupları temsil eden 23 heyet, “Fırat Doğu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi” birinci toplantısı için bir araya geldi. Poplavski, “Fırat’ın doğu aşiretleri adlı milis güçlerin eylemlerinin Rusya tarafından desteklendiğini, Hmeymim’deki Rus askeri karargâhıyla koordineli haraket ettiklerini” ifade ederken Rus uçaklarının bu çerçevede 672 sorti yaparak 1450’den fazla hedefi vurduğunu aktardı. Poplavski, “Milis birlikleriyle işbirliğinin doğrudan idaresi ve organizasyonu için Salahiye’de ortak harekât merkezi faaliyete geçirildi. Merkezde Rus askeri danışmanların yanı sıra Fırat doğu aşiretlerinden temsilciler yer alıyor. Fırat’ın doğusundaki tüm Suriye toprakları önümüzdeki günlerde teröristlerden tamamen temizlenecek” dedi.

Rusya’ya Suriye’de barışın yeniden tesisi için teşekkür eden YPG temsilcisi Nuri Mahmud ise Kürt grupların Fırat Nehri’nin doğusunda Rus askerlerin güvenliğini sağlamaya hazır olduğunu açıkladı. Mahmud, Kürt milislerin Rus komutası altında etkili şekilde mücadele ettiğini kaydetti.

İsrail yine vurdu

Öte yandan muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail’in Şam yakınlarında bir silah deposu ile bilimsel araştırma merkezini hedef aldığını öne sürdü. Suriye, geçen hafta sonunda da yine Şam yakınlarına İsrail’in füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Kimi kaynak saldırının hedefinin İran’ın kullandığı bir üs olduğu iddiasını aktarmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler