Suriye'den Erdoğan'a 'terörist' yanıtı

Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Esad bir teröristtir' açıklamasına yanıt verdi. Yetkili açıklamasında "Erdoğan'ın bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıtıyor" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 28.12.2017 - 11:07
Abone Ol google-news

<video:894020>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı hedef alan açıklamalarına Suriye'den yanıt geldi.

Rusya'dan Erdoğan'ın 'Esed bir teröristtir' sözlerine yanıt

Erdoğan'dan Esad çıkışı

Suriye'nin resmi yayın organı SANA'ya konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye rejimi başkanı Recep Tayip Erdoğan, Suriye ve halkına karşı işlediği katliam ve vahşetleri örtbas etmek amacıyla Türkiye halkı ve kamuoyunu kandırmaya ve asılsız iddialarda bulunmaya devam ediyor" dedi.

'BU YALANLARI PANİK VE GERGİNLİĞİNİN YANSIMASI'

AKP'nin cihatçı örgütlere destek vermeye devam ettiğini ileri süren yetkili, Erdoğan için, "Bu yalan dolanları ve vaazlarının artık hiç kimse tarafından inandırıcı olmadığı gibi ona karşı bir kınama niteliği sayıldığını, bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıtıyor" diye konuştu.

'TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRDÜ'

Erdoğan’ın Türkiye’yi büyük bir cezaevine dönüştürdüğünü ve basının yanı sıra kamu özgürlüğünü despotça engellediğini belirten Suriyeli Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye'de farklı görüşe sahip herkes yok edilmeye çalışılıyor" ifadesini kullandı.

'ERDOĞAN'IN KANLI POLİTİKALARI ER GEÇ KENDİSİNE DÖNECEK'

Erdoğan'ın yıllardır Suriye’de radikal terör örgütlerini destekleyerek Suriye’de masum kanların akıtılmasının temel sorumlusu olduğunu iddia eden Suriyeli yetkili, "Erdoğan başkalarına karşı izlediği bu yıkıcı ve kanlı politikaların er ya da geç kendisine döneceğini ve daha büyük acılar yaşayacağını idrak etmesi gerekir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler