Polonya'da kabine değişikliği: 9 bakan değişti

Polonya’da aralarında dışişleri bakanı, savunma bakanı ve içişleri bakanının da bulunduğu 9 bakan değişti.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 15:52
Abone Ol google-news


Geçtiğimiz ay başbakanın değiştiği Polonya'da, bu kez de bakanlar değişti. Hukuk ve Adalet Partisi PiS’in iktidarda olduğu Polonya’da geçtiğimiz ay başbakan değişmiş, 2 yıldır başbakanlık görevini yerine getiren Beata Szydlo koltuğunu Başbakan Yardımcısı Mateusz Morawiecki’ye devretmişti. Morawiecki koltuğu devralmasının hemen ardından Ocak ayı içerisinde kabinede değişikliğe gidileceği duyurulmuştu. Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen törenle kabinede değişikliğe gidildi, Morawiecki hükümetinde 9 bakan değişirken kabinenin en tartışmalı isimleri Dışişleri Bakanı Witold Waszyczykowski, Savunma Bakanı Antoni Macierewicz ve Çevre Bakanı Jan Szyszko koltuklarını kaybetti.

Yapılan değişiklikle Dışişleri Bakanlığına Jacek Czaputowicz, Savunma Bakanlığına İçişleri ve Yönetim Bakanlığı görevini yürüten Mariusz Blaszczak, Blaszczak’tan boşalan koltuğa Joachim Brudzinski, Sağlık Bakanlığına Lukasz Szymonski, Finans Bakanlığına Teresa Czerwinska, Yatırım ve Kalkınma Bakanlığına Jerzy Kwiecinski, Çevre Bakanlığına Henryk Kowalczyk, Girişimcilik ve Teknoloji Bakanlığına Jadwiga Emilewicz, Altyapı Bakanlığına Andrzej Adamczyk atandı.

“HERKESİN HÜKÜMETİ OLMAK İSTİYORUZ”
Başbakan Mateusz Morawiecki, “Biz herkesin hükümeti olmak istiyoruz, bu büyük bir sorumluluk. Polonya demokrasisi yürekten bir demokrasi olmalı. Gerek içeride gerek dışarıda güçlü ve güvenli bir Polonya inşa etmek bizler için çok büyük bir sorumluluk. Bağımsızlığımızın 100. yılına girdiğimiz bu yılda hem insanlar, hem Polonyalı aileler, hem toplum, hem de devletin gücü açısından Polonya’nın köklü modernizasyonunun hükümeti olma sorumluluğunu hissediyorum” dedi. Morawiecki sözlerini şöyle tamamladı:

“Hükümetimiz kimseye karşı değil, yeni amaçlara, daha iyi Polonya’ya yönelik bir hükümet. Dogmatik, aşırı uç bir hükümet olmak istemiyoruz, ekonomiyi toplumla bağdaştıran bir hükümet olmak istiyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler