Rusya'dan Afrin harekatı açıklaması: Soçi'de Kürtler de olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti. Lavrov, Kürtlerin Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davet edilenler listesine alındığını da açıkladı.

Yayınlanma: 22.01.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna ilişkin olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi çağrısında bulunduklarını belirtti.

ABD'den Afrin Harekatı açıklaması: Kaygılıyız

Lavrov, Kürtlerin, Soçi'de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davet edilenler listesine alındığını da açıkladı.

Lavrov ayrıca, ABD'yi, Kürtleri Şam ile diyalog kurmamak konusunda ikna etmeye çalışmakla ve Kürtler arasında ayrılıkçı duyguları teşvik etmekle itham etti.

Lavrov, ABD'nin Suriye'nin Türkiye sınırındaki bölgelerini ele geçirme politikasını sürdüğünü belirterek, "ABD'nin bu ülkedeki eylemleri ya buradaki durumu anlamadığını ya da bilinçli bir provokasyon yürüttüğünü gösteriyor" dedi.

PESKOV: ABD SURİYE'DE PROVOKASYON YAPIYOR

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, Türkiye’nin yürüttüğü Afrin operasyonu konusunda Türkiye ve Suriye ile kontak halinde olduklarını söyledi. Peskov, ABD’nin Suriye’de provokasyon yaptığını iddia etti.

"ABD'NİN TEK TARAFLI EYLEMLERİ TÜRKİYE'Yİ KIZDIRDI"

Lavrov, dün Kommersant gazetesine verdiği röportajda da Türkiye'nin Afrin Harekatı ile ilgili  "Suriye'de ABD'nin tek taraflı eylemleri Türkiye'yi kızdırdı" ifadelerini kullanarak şunları söylemişti:

"Birçok siyaset uzmanı niçin endişe ettiğimizi soruyor ve şöyle diyor: Bırakın ABD, İran ya da Türkiye'yi çılgına döndüren tek taraflı eylemleri yaptığı Suriye gibi ülkelerde anlaşma yetersizliğini, dış ilişkilerdeki yıkıcı rolünü ispatlayadursun." 

Kara harekatı başladı, askerler Afrin'e geçti

ABD'den Afrin açıklaması: Kapsamı ve süresi sınırlı olmalı

Afrin harekatı başladı... F-16'lar PYD hedeflerini bombaladı

Suriye'den Afrin Harekatı açıklaması: Güçlü şekilde kınıyoruz

Afrin’in içinden ilk görüntüler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler