Darüşşafaka’ya en anlamlı bağış

155 yıldır eğitimle yaşamları değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Darüşşafaka Rezidansları’nın tanıtımı kapsamında Bodrum’da bir tanıtım toplantısı düzenledi. Darüşşafaka bağışçısı Hasan Faruk Öztermiyeci gecede, dayısı ünlü tarihçi Cemal Kutay tarafından kendisine vasiyet bırakılan ve Atatürk'ün el yazısı ile yazdığı 10. Yıl Nutku’nun orijinal kopyasını Darüşşafaka Müzesi’ne armağan etti.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 11:48
Abone Ol google-news

155 yıldır ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla; anne veya babasını kaybetmiş, maddi olanakları sınırlı öğrencileri, eşitlikçi, akılcı, çağdaş bir eğitimle buluşturan Darüşşafaka Cemiyeti faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bireysel ve kurumsal bağışçılarının destekleri sayesinde eğitimle hayatları değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti; Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Darüşşafaka Rezidansları’nın tanıtımını Bodrum’da düzenlediği özel bir organizasyonla gerçekleştirdi. Bodrum Pier’de düzenlenen geceye Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Cemiyet çalışanları, bağışçıları, mezunları ve çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk’ün yazdığı 10. Yıl Nutku Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk kadın bakanı olarak Türk siyaset tarihine geçmiş İmren Aykut’un da konuşmalarıyla destek verdiği gecenin en dikkat çeken anı ise Darüşşafaka Cemiyeti bağışçılarından Hasan Faruk Öztermiyeci tarafından yapılan bağış oldu. Hasan Faruk Öztermiyeci gecede, dayısı ünlü tarihçi Cemal Kutay tarafından kendisine vasiyet bırakılan ve Atatürk'ün el yazısı ile yazdığı 10. Yıl Nutku’nun orijinal kopyasını Darüşşafaka Müzesi’ne armağan etti.

“Eğitimde fırsat eşitliği, toplumsal kalkınmanın en önemli unsurlarındandır”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş, Darüşşafaka’nın bu yıl 155’inci yaşını kutladığını hatırlatırken, “1863 yılından bu yana eğitimde fırsat eşitliğinin, bir ülkenin toplumsal kalkınmasının en önemli sac ayaklarından biri olduğu inancıyla faaliyetlerini sürdüren Cemiyetimiz, bu süre zarfında binlerce öğrencisini mezun ederken, onları akılcı, çağdaş, eşitlikçi bir eğitimle buluşturdu; buluşturmaya da devam ediyor. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla çıktığımız yolda, tüm enerjimizi, tecrübemizi; daha çok küçük yaşlarda ebeveyn kaybı yaşamış, maddi olanakları sınırlı, yetenekli çocuklarımızın çağdaş bir eğitimle buluşması; düşünen, kendine güvenen, aydın, topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmeleri için harcıyoruz. Çünkü biliyoruz ki; bir toplumu yüceltmek aslında bir kişiyi eğitmekle başlıyor. Biliyoruz ki; bir ülkenin gelişmişlik düzeyini saptayan en önemli ölçüt, nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliğinin ne kadar yaygın olduğudur. Bugün müreffeh ülkeler, çocuklarına eşit koşullarda eğitim olanağı sağlamayı başaran ülkelerdir.”

33 öğrenci mühendislik fakültelerine yerleşti

M. Talha Çamaş, konuşmasında Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın geçtiğimiz eğitim-öğretim dönemindeki başarılarından da söz etti. Geçen yıl içinde mezun olan öğrencilerin üniversite giriş sınavlarında yerleşme başarı oranının yüzde 93,58 olduğunu hatırlatan M. Talha Çamaş, “Toplam 33 öğrencimiz farklı üniversitelerdeki mühendislik fakültelerine yerleşirken; işletme, hukuk, psikoloji, uluslararası ilişkiler gibi kamuoyunda iyi bilinen bölümlerin dışında; çok sayıda öğrencimiz de tercihlerini beslenme-diyetetik, gastronomi, havacılık yönetimi, veterinerlik, fizyoterapi gibi bölümlerden yana kullandı. Bu sonuçlar, okulumuzda verdiğimiz çok yönlü, akılcı, katılımcı, sosyal eğitim sisteminin de birer yansıması” dedi.

Bu yıl 121 öğrenci ‘Şefkat Yuvası’na adım attı

2018-2019 eğitim ve öğretim yılına da bu hafta içinde başladıklarını belirten M. Talha Çamaş, “Darüşşafaka Cemiyeti olarak; her yıl daha fazla çocuğumuza eğitimde fırsat eşitliği sunma hedefimiz kapsamında, 121 öğrencimiz bu hafta içinde tarihi kapımızdan geçerek ‘Şefkat Yuvamıza’ adımlarını attı. Bu yıl ailemize katılan 121 öğrenciden 55’i kız, 66’sı ise erkek. Öğrencilerimizin 42’si İstanbul, 79’u ise Anadolu’nun farklı şehirlerinden geliyor” şeklinde konuştu.

“Yeni kampüs projemizle kapasitemizi yüzde 50 artıracağız”

Darüşşafaka Cemiyeti’nin gelecek yıllarda daha fazla çocuğa ulaşmak için üzerinde çalıştığı projelerden de bahseden M. Talha Çamaş şunları söyledi: “Bu kapsamda en önemli projelerimizden birisi de mevcut arazimize inşa edilmesini planladığımız kampüs projesi. Bununla ilgili, bir yandan bugün yaklaşık 1.000 öğrencimize ev sahipliği yapan okulumuzun kapasitesini yüzde 50’ye varan oranlarda artırırken diğer yandan da Cemiyetimize ilave gelir sağlayacak bir yapı kurmak için çalışmalarımızı hızlandırdık.”

Darüşşafaka hakkında

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla seçilen 958 öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor.  Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, 2018 yılında notunu 9,50'ye yükseltmiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler