Kutuplaşma sınıfta

10 yaşındaki çocukların başını örtmesi için okuldaki kılık kıyafet yönetmeliğini değiştiren AKP, siyasi simgelerin de yolunu açıyor. Düzenlemenin onaylanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası bekleniyor. ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, düzenlemeyle okulda, peçe, çarşaf, takke gibi her çeşit dini giysinin serbest bırakılacağına dikkat çekti. Eğitim-İş yasal mücadeleye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 21:34
Abone Ol google-news

Ortaokul ve liselerde türban yasağının kaldırılmasıyla aslında bir anlamda “siyasal simge”ye de izin verilmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “kılık kıyafet yönetmeliği”nde yer alan “öğrenci siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamayacak ve giysileri giyemeyecek” hükmünü çıkarması halinde peçenin, takkenin, çarşafın da önü açılmış olacak. 10 yaşındaki çocukların türbanla sınıfa girmesinden rahatsız olan veliler, dava açma hazırlığında. Eğitim-iş Sendikası da bu konudaki yasal mücadelesine başladı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, yönetmelikten söz konusu hükmün çıkarılması halinde okulda, peçe, çarşaf, takke gibi her çeşit dini giysinin serbest bırakılacağına dikkat çekerek, “Aslında bu, dindar gençlik yetiştirilme politikasının başka bir örneği olarak ortaya çıkacak” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir, türban serbestliğiyle birlikte siyasal simgenin okullara girdiğini belirterek, “Bunların eğitimle, bilimle, pedagojiyle alakası yok, hepsi politik kararlar ve TÜRGEV, Ensar Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği gibi yapıların mutfağında pişiyor, bakanlık da uyguluyor” diyerek “Bilime aykırı bu uygulamanın kaldırılması için dava açacağız, Türkiye’de sonuç alamazsak AİHM’ye götüreceğiz” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler