Liselerde nakil skandalı

Nakillerde ''puan şartı'' sessiz sedasız 3 günlüğüne kaldırılınca ortalık karıştı.

Yayınlanma: 02.10.2014 - 23:08
Abone Ol google-news

Liselerdeki TEOG kapsamındaki nakil süreci tam anlamıyla skandala dönüştü. Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı nakillerde puan koşulunu 3 günlüğüne kaldırdı ancak bundan birçok velinin haberi olmadı. Haberi olanlar, hak etmedikleri halde düşük puanlarla yüksek puanlı okullara yerleşti. Kayıt olanlardan çok daha yüksek puanlara sahip öğrenciler ise bu durumdan haberleri olmadığı için açıkta kaldı!

Bahçelievler Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi C. O'nun Yerleştirmeye Esas Puanı 473. C. O, puan koşulunun kaldırıldığı günlerde nakil taban puanı 483,5528 olan Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi'ne nakil başvurusunda bulundu ve e.okul sisteminden bu okula kaydı gerçekleşti. Okulun halen açık olan 6 kontenjanı için C.O'dan çok daha yüksek puanı olan onlarca öğrenci, umutsuzca nakil sırasının kendilerine gelmesini bekliyor.

'Özel durum'

Okul yönetiminin, bu haksız uygulamaya karşı çıkarak, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden nakil işleminin geri alınması isteğinde bulunduğu ancak bir sonuç alınamadığı öğrenildi. Bir veli, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine dilekçe vererek, ''Bahçelievler Anadolu Lisesi'nden, Beylikdüzü Yaşar Acar Fen Lisesi'ne usülsüz nakil işlemi yapılmıştır. Bu usülsüzlüğün giderilmesini, işlemin iptalini talep ediyorum'' dedi.

Bir iddiaya göre, Bahçelievler Belediyesi'nde çalışan C.O'nun annesi, bir velinin ''bu kadar düşük puanla bu okula nasıl kayıt oldunuz?'' sorusuna, ''Bizim özel durumumuz var'' yanıtını verdi.

Başka liselerde de haksız nakillerin yapılmış olabileceği kuşkusunu yaşayan öğrenci ve veliler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, tüm liselerde kayıtlı öğrencilerin puanlarının incelenmesini ve haksız yere gelmiş öğrenci olması halinde yanlıştan dönülmesini istediler.

Bu öğrenci ne yapsın?

Oğlu, yer değişikliği nedeniyle İstanbul'daki Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden, Edremit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne nakil olan Özgül Özdemir, SBS puanının kaldırılması şartıyla kayıt yaptırdıklarını belirterek, ''Sonradan öğrendik ki SBS puanı olsaymış, Anadolu Lisesine kayıt olabilirmiş. Tek talebim; Anadolu lisesinden Teknik Liseye geçerken, puanların saklı kalması. Bir de oğlum gibi el becerileri olmayan öğrencilerin ya da okuduğu bölümün kendisine meslek olarak uygun olmadığını anlayanlar için mahallede düz bir lise bırakılması'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler