"Günlük Ağacım Yeşeriyor" projesine ödül

Sabancı Üniversitesi-İstanbul Politikalar Merkezi- Stiftung Mercator Girişimi, Öğretmen Ağı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ortaklığıyla gerçekleştirilen; “İlkokullarda Mülteciler İçin Kapsayıcılık: Sanat, Kültür ve Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliğiyle Okullarda Sosyal Uyumu Artırmak” başlıklı çalıştayda "Günlük Ağacım Yeşeriyor" projesine “İyi Uygulamalar Onur Ödülü” verilecek.

Yayınlanma: 18.06.2019 - 16:20
Abone Ol google-news

İstanbul’da yaşayan mülteci ve ev sahibi toplulukların ilkokul çağındaki çocukları arasındaki sosyal uyumu sanat ve kültürel etkinlikler aracılığıyla pekiştirmeye yönelik en iyi uygulamaları ortaya koyacak olan çalıştay 19 Haziran Çarşamba günü İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat’da gerçekleşecek.

Mülteciler Derneği’nin başvurusuyla, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) eğitim uzmanları Fatma N. Hıncal ve Mine Özcan’ın tarafından planlanıp, organize edilen "Günlük Ağacım Yeşeriyor" projesi 26 Ekim 2018 - 26 Nisan 2019 tarihleri arasında 10 Türk ve 10 Suriyeli 4.sınıf seviyesinde 20 öğrencilik karma bir sınıf ile gerçekleşti. Doğanın, oyunların, sanatın, yaratıcı drama etkinliklerinin ve sporun birleştirici gücünden yararlanan proje, birbirinden farklı yaşam deneyimlerine sahip çocukların, aslında birçok ortak kültürel, sosyal, coğrafi değerlerinin bulunduğunu gösterdi.

Devam projesi: “Zeytin Ağacım Yeşeriyor”

Önümüzdeki yıl, yine Mülteciler Derneği işbirliği ile farklı öğrencilerle devam edecek projenin ismi “Zeytin Ağacım Yeşeriyor” olarak belirlendi ve eylül ayı içinde, NGBB’nin ‘beton çölünde vaha’ değerindeki doğasında çocuklarla hayat bulması planlandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler