TEOG'da ikinci skandal... Puanlar yeniden hesaplanacak iddiası

Din dersinden muaf azınlık öğrencilerinin bugün açıklanan TEOG Puanları'nın, din dersi sınavına girmiş ve 0 almış gibi hesaplandığı ve bu nedenle puanların düşük geldiği belirtildi. Yanlışlık nedeniyle puanlar yeniden hesaplanacağı iddia edildi.

Yayınlanma: 29.06.2015 - 13:27
Abone Ol google-news

Din dersi sınavlarında kendi dinlerinden soru sorulan Ulus Özel Musevi 1. Karma Ortaokulu  dışındaki tüm azınlık okulları ve diğer okullarda okuyan gayrimüslim öğrencileri ilgilendiren bu durumla ilgili
okul yönetimleri ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı'na bavşuruda bulunmaya başladı.

Azınlık okullarında ve Yeşilköy Ermeni İlköğretim okulu kurucusu Garo Paylan, ''yanlışlıklar var. bazı öğrencilerin puanları  ilk dönem girmiş, ikinci dönem girmemiş gibi hesaplanmış. Tüm okullarda okuyan hristiyon çocukları ilgilendiren bir sorun bu. Çocukların hak kaybına uğramaması için başvurularımızı yapıyoruz'' dedi.

Çocuğu özel bir Türk okulunda okuyan gayrimüslim bir veli de, Kasım ayında yapılan ilk merkezi ortak sınavlarda çocukların Din dersi sınavına girmiş gibi gözüktüğünü ve notlarının da 0 olduğuna dikkat çekerek, ''puanlar 5 ders üstünden hesaplanması gerekirken 6 ders üstünden hesaplanınca puanlar düşük geldi. Çocukların yaklaşık 20 puan hak kaybı var'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler